Vés al contingut

Leucoma salicis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuLeucoma salicis Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata  
Dades
Hoste
Taxonomia
SuperregneHolozoa
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseInsecta
OrdreLepidoptera
SubordreGlossata
InfraordreHeteroneura
FamíliaErebidae
TribuLeucomini
GènereLeucoma
EspècieLeucoma salicis Modifica el valor a Wikidata
Linnaeus, 1758

Leucoma salicis és una espècie de lepidòpter ditrisi de la família dels erèbids (Erebidae), subfamília Lymantriinae

Distribució

[modifica]

Es troba a Europa incloent-hi les Illes Britàniques però no en el nord. Cap a l'est arriba a través de la Zona Paleàrtica fins al Japó.També a Amèrica del Nord, on va ser introduïda en la dècada del 1920.

Variació i descripció tècnica

[modifica]

L'envergadura alar és de 37-50 mm. De coloració blanca, de vegades amb tons ocres.

El mascle té el marge costal negrós i el cap, el coll i les antenes fosques. Les tíbies i tarsos tenen amplis anells de color negre.

Presenta variacions de color en les diferents formes al llarg del territori.[1]

Biologia

[modifica]

Els ous són posats en els troncs dels arbres en grups recoberts d'una substància semblant al paper. Les larves són negres amb una fila de punts brillants al dors i una línia lateral groga. Els segments 4 i 5 tenen cada un parell de tubercles carnosos punxeguts. Les larves s'alimenten d'espècies de Salix i Populus. Pupen dins un capoll entre les fulles; la pupa és negra brillant amb taques blanques i grogues i té flocs de pèls.

Els adults apareixen al juny, juliol i agost. Els mascles ja comencen a volar al vespre abans de la foscor i sovint volten com flocs de neu al voltant dels àlbers i salzes en els camins dels camps.

Es troba en llocs humits, ombrívols, com ara les vores del bosc i tanques amb les seves plantes nutrícies; també en avingudes, parcs i jardins. Generalment no són molt abundants.

Galeria

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. Seitz, A. Ed. Die Großschmetterlinge der Erde, Verlag Alfred Kernen, Stuttgart Band 2: Abt. 1, Die Großschmetterlinge des palaearktischen Faunengebietes, Die palaearktischen Spinner und Schwärmer, 1912- 1913

Enllaços externs

[modifica]