Llac 1

Infotaula de geografia físicaLlac 1
Localització
Entitat territorial administrativaBanyoles (Pla de l'Estany) i Porqueres (Pla de l'Estany) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 08′ 21″ N, 2° 45′ 12″ E / 42.139222°N,2.753389°E / 42.139222; 2.753389
Dades i xifres
Altitud185 m Modifica el valor a Wikidata
TipusJaciment arqueològic Modifica el valor a Wikidata

Llac 1 es tracta probablement d'un jaciment paleolític a l'aire lliure en una zona anomenada Prats Comuns prop de Banyoles i de l'Estany. És a cavall dels municipis de Banyoles i Porqueres a la comarca catalana del Pla de l'Estany.

El descobriment és obra del Sr. Joan Abad, membre de l'Associació Arqueològica de Girona. La major part dels materials van ser trobats en prospeccions que feia per la zona. S'han trobat una sèrie de peces en superfície. Unes són de sílex de possible cronologia del paleolític superior i unes altres realitzades en quars i roques metamòrfiques que podrien datar-se entre el paleolític superior o Mitjà. Per les evidències trobades es creu que podria tractar-se d'un jaciment important i per aquest motiu s'ha intentat en dues vegades fer prospeccions a la zona, però sempre ha estat impossible doncs els camps estaven conreats. L'any 2004 es va fer una intervenció preventiva amb motiu del projecte “Estudi d'Impacte Ambiental. Millora General. Desdoblament carretera C-66. Tram: Banyoles-Besalú”.

S'han trobat més d'un centenar de peces, la majoria de quars i sílex tot i que hi ha algunes elaborades en roques metamòrfiques. Les peces de sílex estan recobertes d'una pàtina blanca, però conserven les arestes en bon estat. Les troballes estan dipositades a l'Associació Arqueològica de Girona i al MACB Plaça de la Font, 11 (Banyoles).[1][2]

Bibliografia[modifica]

Memòria prospecció arqueològica projecte “E.I.A Millora general desdoblament carretera C-66. Tram: Banyoles-Besalú, abril 2004”.

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]