Llista de literatura lèsbica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La literatura lèsbica inclou obres tant d'autores d'orientació sexual lèsbica com també històries en el contingut de les quals es troben situacions lèsbiques, realitzades per autores heterosexuals.

Les autores lesbianes que no tracten la temàtica lèsbica en les seues obres són també considerades part d'aquest grup literari. Cas contrari són aquelles obres d'escriptores heterosexuals que solament tracten el tema del lesbianisme en un segon pla dins de la història; aquestes no es consideren prou importants per a incloure-les en aquesta categoria.

Les obres fonamentals de la literatura lèsbica es troben en la poesia de Safo. La producció contemporània d'aquest tòpic se centra al voltant de menudes editorials exclusivament de tall lèsbic, com també cercles d'afeccionats en línia. Alguns treballs s'han establit com a elements d'importància històrica i artística a través dels anys. Algunes vegades, aquest tipus de material és difícil d'identificar atès que si les petites editorials especialitzades no editen les obres, la majoria acaba en l'anonimat a causa de la poca promoció de temes de tall lèsbic per les grans editorials.

Ficció lèsbica[modifica]

Drames clàssics[modifica]

Referències[modifica]

  1. Baker, Michael. Our Three Selves: A Life of Radclyffe Hall. Londres: GMP Publishers Ltd., 1985, p. 353. ISBN 0-85449-042-6. 
  2. Jeanette Winterson, The Times, 1997.

Vegeu també[modifica]