Vés al contingut

Mòdul:Wikidata/addpencil/ús

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'activació de la funció addpencil del Mòdul:Wikidata, en la versió 20200129, comporta uns requeriments que han de complir les plantilles que el fan servir, especialment les creades amb versions anteriors del mòdul. La funció s'activa pel wiki afegint a Mòdul:Wikidades/i18n el valor ["addpencil"] = true. Addicionalment, en cada consulta es pot desactivar usant el paràmetre editicon=false.

El mòdul afegeix, darrera del contingut retornat, una icona d'un llapis enllaçada a la declaració de Wikidata. Si és tracta d'un valor múltiple, només afegirà un llapis al final de la llista. Amb formatting=table, situarà el llapis darrera de tots els valors de totes les iteracions; si la taula inclou etiquetes HTML, el llapis s'afegeix abans de les darreres etiquetes de tancament (formatat amb etiquetes <table> resulta el llapis en la darrera cel·la).

Si els retorns que rep la plantilla no han de ser tractats, sinó simplement mostrats, funcionarà correctament. Per contra, si el retorn del mòdul forma part de qualsevol mena d'operació, no estarem fent servir el contingut que hi ha a Wikidata, sinó el contingut + la icona enllaçada i, per tant, el seu tractament pot donar errors o resultats no previstos.

El mòdul evita la generació del llapis quan:

  • S'afegeixi el paràmetre editicon=false (o =no).
  • La crida sigui amb formatting=raw.
    Nota: Una o altra opció resulta obligatòria quan el valor recuperat s'ha de passar a una subplantilla que el tractarà. De facto, es pot afirmar que els continguts editats amb posterioritat al invoke Wikidata, no haurien de tenir el llapis.
  • El valor sigui coordenades i no s'usi formatting amb els patrons $lan, $lon.
    Nota: Els mapes no tenen llapis, en tot cas l'haurien de tenir les coordenades.
  • El valor sigui un fitxer de Commons i no s'usi formatting amb el patró $1.

Adaptacions requerides:

situació solució
Imatges: Si només s'obté el nom del fitxer sense formatting es considera un valor raw i no hi afegeix cap llapis. Usat amb el format [[File:<valor>|200px....]] el llapis trencaria la sintaxi [[File:....]]. Igualment si el valor retornat es trasllada a alguna plantilla com {{InfoboxImage}}.

Aquesta situació afecta a qualsevol mena d'imatge, ja sigui la signatura, la bandera, escut, etc.

Per obtenir el llapis:

En imatges sense peu de foto, incorporeu formatting=[[File:$1|200px]] a la crida a Wikidata. D'aquesta forma el mòdul farà l'edició del format de la imatge i afegirà el llapis a continuació. En imatges amb peu de foto, caldria fer una edició conjunta tipus: {{#invoke:Wikidata|claim|property=P18|qualifier=P2096 |formatting=table|list=false |rowformat=[[File:$0|300x300px]]<br />$1}}. Així afegeix el llapis en el peu de foto, encara que la llegenda estigui buida.

Sons: Situació similar a les imatges. En alguns casos, a més, s'està fent servir alguna plantilla per editar la barra de reproducció del so. No cal fer servir cap element extra per mostrar la barra de reproducció, ja que amb formatting=[[File:$1|center]] el sistema ja la mostra. A l'exemple s'ha fet servir "center", però podria ser una mida, tipus 200px.

Si es desitja posar-li un peu, s'hauria d'incloure dins el formatting per tal d'aconseguir que el llapis aparegui al final de tot.

Exemple: rowformat =[[File:$0|100px]]<center>Veu de {{{nom|}}}</center>

Coordenades: Quan es recupera amb formatting=$lat,$lon per a ser tractades posteriorment, cal que tingui editicon=no per evitar errors Si no cal fer cap tractament i es vol mostrar el valor recuperat, cal fer servir | formatting = {{((}}coord{{!}}$lat{{!}}$lon{{!}}display{{=}}inline{{))}} , així la formatació la faci el mòdul abans de posar-li el llapis.
URL: A vegades l'edició de la web es fa mitjançant una plantilla {{URL}} o similar. El paràmetre recuperat vindrà amb el llapis i produirà errors a l'adreça URL. Si cal fer alguna edició, caldria incloure-la dins el formatting, com a la resta de casos. Exemple: | formatting = [$1 Text d'enllaç].

Alternativament, es pot fer servir el formatting=weblink,, que genera un enllaç posant com a text el lloc web, sense el prefix http(s):// i sense www, amb punts suspensius si l'enllaç inclou una pàgina web concreta (lloc-web.domini/pàgina-web).

lc: Una crida englobada amb {{#lc: {{#invoke:Wikidata...}} }} converteix l'enllaç del llapis en minúscules trencant l'àncora a la propietat. Estudiar si realment cal i es poden aplicar alternatives.