Magic Kingdom

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMagic Kingdom
(en) Magic Kingdom Park Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
El castell de la Ventafocs és el símbol del parc Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusparc temàtic Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Superfície107 acre Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Format per
Part deWalt Disney World Resort Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdisneyworld.disney.go.com… Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Magic Kingdom és un parc temàtic ubicat al Walt Disney World Resort, a Lake Buena Vista (Florida), a prop d'Orlando. És coordinat y dirigit per la Walt Disney Company mitjançant Walt Disney Parks and Resorts. Inaugurat l'1 d'octubre de 1971,[1] és el parc temàtic més famós de Florida, i el més visitat del món. Va ser dissenyat i construït per WED Emprises (ara conegudes com a Walt Disney Imagineering),[2][3]la disposició de les àrees i les atraccions del parc són similars a les de Disneyland a Anaheim (Califòrnia, obert el 1955).[4] El rècord de visites va ser aconseguit el 2019 quan 20.960.000 visitants arribaren al parc. Magic Kingdom compta amb una parada del monorail del resort i de ferries.[5]

Les Àrees del Parc[modifica]

Magic kingdom, està dividit en diferents àrees immersives amb atraccions, restaurants i botigues que s'adapten a l'estil i concepte de cada zona. En el parc trobem:

Main Street U.S.A.[modifica]

Main Steeet U.S.A. és l'àrea que es troba quan s'entra al parc. Aquest singular carrer, simbolitza el poble natal de Walt Disney, Marceline, a primers de segle xx. Al llarg d'aquest carrer, trobem comerços de tot tipus i restaurants. Al final, el castell de la ventafocs presideix el skyline.

Fantasyland[modifica]

Fantasyland, és just darrere del castell. Representa el món de la fantasia, la màgia i les fades. Destinat a un públic més infantil, trobem atraccions clàssiques com; It's a small world, Peter Pan's Flight, Dumbo... A més, aquesta àrea ha patit una remodelació recentment i s'han afegit atraccions com seven dwarfs mine train.

Tomorrowland[modifica]

Tomorrowland (el món del demà), és una àrea de Magic Kingdom de caràcter futurístic i tecnològic. Un edifici blanc amb forma circular, presideix la zona. La mítica muntanya russa Space Mountain s'hi troba a dintre. A més, en aquesta àrea podem trobar atraccions com speedway o el peoplemover. Actualment en aquesta zona s'hi troba en construcció l'atracció de Tron que podem trobar a Disneyland Shangai.

Adventureland[modifica]

Adventureland, el món de la aventura, plasma diversos llocs del món com una jungla, un poble caribeny i un poble àrab, on es troben les sensacions d'exploració i aventura. En aquesta zona hi trobem atraccions com Jungle Cruise o Pirates of the Carabean.

Liberty square[modifica]

Liberty square simbolitza un poble colonial americà a mitjans de segle xviii. En aquesta àrea trobem atraccions com The Hall of Presidents, Phantom Mansion i el moll d'es d'on s'enbarca al vaixell Mark Twain.

Frontierland[modifica]

Frontierland és una àrea que plasma el paisatge del Far West Americà. En aquesta zona, trobem l'atracció Big Thunder Mountain i Splash Mountain. A més aquesta àrea disposa de parada del Magic Kingdom Railway, un tren amb recorregut circular que envolta el parc.

Referències[modifica]

  1. «En 1971, así era el día de la inauguración en "Magic Kingdom"» (en anglès). dvcventas.com, 17-07-2021. [Consulta: 5 agost 2023].
  2. Causer, Craig «WED to the Magic: Alcorn excelled as walt disney imagineering’s first female engineer». IEEE Women in Engineering Magazine, 16, 1, 2022-06, pàg. 12–17. DOI: 10.1109/MWIE.2022.3155898. ISSN: 1942-0668.
  3. Goodstein, Ethel S. «Southern Outposts in the Magic Kingdom: The South as a Regional Sub-text in Disney's American Spectacle» (en anglès). Visual Resources, 14, 3, 1999-01, pàg. 307–319. DOI: 10.1080/01973762.1999.9658459. ISSN: 0197-3762.
  4. Arango, Jorge «Learning from the Magic Kingdom». Journal of Information Arquitecture, 7, 2, 2022.
  5. Bevil, Dewayne. «Report: Disney’s Magic Kingdom tops worldwide theme park attendance for 2019» (en anglès americà). Orlando Sentinel, 16-07-2020. [Consulta: 6 agost 2023].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Magic Kingdom