Man-Proof

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMan-Proof

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióRichard Thorpe Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióLouis D. Lighton Modifica el valor a Wikidata
GuióWaldemar Young i George Oppenheimer Modifica el valor a Wikidata
MúsicaFranz Waxman Modifica el valor a Wikidata
FotografiaKarl Freund Modifica el valor a Wikidata
ProductoraMetro-Goldwyn-Mayer Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1938 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia romàntica i pel·lícula basada en una obra literària Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0030412 Letterboxd: man-proof Allmovie: v101506 TCM: 1911 TMDB.org: 213443 Modifica el valor a Wikidata

Man-Proof és una pel·lícula musical americana de Richard Thorpe, estrenada el 1938.

Argument[modifica]

Mimi Swift, la filla de la novel·lista Meg Swift, és enamorada del calavera Alan Wythe. Tot i que l'amic de Meg, el dibuixant de premsa Jimmy Kilmartin, intenti advertir Mimi que Alan no busca més que els diners i passar-ho bé, Mimi és sacsejada quan rep un telegrama en el qual la conviden a ser senyoreta d'honor al seu matrimoni amb l'hereva Elizabeth Kent. Mimi assisteix al matrimoni, desitjant de la felicitat a la parella, però s'embriaga i diu secretament a Alan de restar allunyat d'ella tot el possible.

Aquella nit, Jimmy retroba Mimi en un bar i li diu que oblidi Alan. La seva mare està d'acord i l'ajuda a obtenir un pis i un treball com a il·lustradora al diari on treballa Jimmy. Uns mesos més tard, Mimi està contenta del seu treball i ha guanyat el respecte de Jimmy. Quan Alan i Elizabeth tornen de la seva lluna de mel, Mimi va a la vesprada que organitzen. Demana a Alan que sigui el seu amic. Aquesta idea agrada a Alan i la convida a un partit de boxa alguns dies més tard. Meg i Jimmy, que assisteixen també al combat, observen Mimi i Alan i estan inquiets per a Mimi.

L'endemà els confessa que estima Alan i que desitja que es divorciï per casar-se de nou amb ella. Crida també Elizabeth i li diu que està enamorada d'Alan. Aquell vespre mateix, Elizabeth anima Alan a sortir sol. Va al pis de Mimi. Elizabeth arriba després i diu a Mimi que Alan és massa egoista per estimar algú. Quan Elisabeth marxa, Alan diu a Mimi que Elizabeth té raó i torna amb la seva dona. Mimi es precipita amb Jimmy. Per canviar-li les idees, Jimmy proposa a Mimi un llarg passeig amb cotxe fins a casa de Meg a Long Island en el transcurs del qual segellen la seva «amistat». Quan parlen a Meg de la seva nova amistat, Meg somriu i els fa comprendre que estan enamorats des del començament. La pel·lícula s'acaba amb un intercanvi de petons.[1]

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Man-proof». Imdb.