Manuel del Arco Álvarez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaManuel del Arco Álvarez
Biografia
Naixement12 gener 1909 Modifica el valor a Wikidata
Saragossa (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort25 juny 1971 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPeriodisme de còmic Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióperiodista, caricaturista Modifica el valor a Wikidata
GènereCaricatura Modifica el valor a Wikidata
Signatura
Modifica el valor a Wikidata
Detall de la làpida de Manuel del Arco amb la seva signatura

Manuel del Arco Álvarez (Saragossa, 12 de gener de 1909Barcelona, 25 de juny de 1971) fou un caricaturista i periodista espanyol. Va ser caracteritzat per la realització d'entrevistes atrevides incloent una caricatura de l'entrevistat.

Originari de l'Aragó, va començar a ser conegut per les seves col·laboracions al Heraldo de Aragón. Poc després de 1939 es va traslladar a Barcelona, depurat per ser republicà,[1] passant per diferents mitjans com el Diario de Barcelona, dicen... i La Vanguardia.

Va publicar diferents llibres, com El personaje de bolsillo (1948) i Dalí al desnudo (1952). Aquesta darrera obra és un reportatge, editat per Josep Janés a Barcelona, conté una excel·lent foto de Dalí pintant a Groucho Marx i una caricatura. El llibre tenia una sobrecoberta amb Dalí nu que va ser censurada en l'època de la seva edició.

Després de la seva mort l'Editorial Destino va crear els Premis Manuel del Arco per a reportatges, en el seu honor i reconeixement. Des de 1950 va viure al carrer del Capità Arenas 21-23, on s'hi va col·locar una placa commemorativa, el 2014. El periodista està enterrat al Cementiri de Montjuïc de Barcelona.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]