Vés al contingut

Mark Spencer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaMark Spencer
Imatge
Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement8 abril 1977 Modifica el valor a Wikidata (47 anys)
Auburn (Alabama) Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat d'Auburn Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióenginyer, informàtic, empresari Modifica el valor a Wikidata

Mark Spencer (Alabama, 8 d'abril de 1977), enginyer estatunidenc, és l'autor original de Gaim, un client de missatgeria instantània basat en GTK, i del dimoni de L2TP "l2tpd", però la seua major obra la va aconseguir amb la creació d'un sistema PBX de Codi obert dita Asterisk.[1]

Després de crear Asterisk, fundà Digium, una empresa que té com a objectiu seguir desenvolupant aquesta aplicació i les targetes de comunicacions compatibles amb Asterisk.[2]

Mark Spencer (nascut en Alabama) creador d'Asterisk, la centraleta de telefonia IP, ha estat guardonat amb múltiples distincions, entre les quals destaca estar dins del TOP 30 UNDER 30 de la prestigiosa Inc.com (llistat d'emprenedors amb major èxit menors de 30 anys). Es va graduar en la Universitat d'Auburm (igual que Jimmy Wales, creador de Viquipèdia) i va crear, entre altres, Asterisk, una plataforma programari lliure que ha revolucionant el mercat de la telefonia IP.

Asterisk és una centraleta que conjumina tant la telefonia tradicional com l'emergent veu IP respectant i treballant amb estàndards mundials, tot això a través de programari lliure. De la mà d'Asterisk, el mercat de la telefonia està patint una enorme innovació, tant en tecnologia, com en el model de negoci, com en els serveis i possibilitats ofertes.

Referències

[modifica]
  1. Van Lindberg. Intellectual Property and Open Source: A Practical Guide to Protecting Code. "O'Reilly Media, Inc.", 15 de juliol de 2008, p. 103. ISBN 978-0-596-15467-7. 
  2. Van Meggelene, Jim; Smith, Jared; Madsen, Leif. Asterisk: The Future of Telephony: The Future of Telephony. "O'Reilly Media, Inc.", 28 d'agost de 2007, p. 246–248. ISBN 978-0-596-55162-9. 

Enllaços externs

[modifica]