Vés al contingut

Mas del Gerro

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Mas del Gerro
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcció1915 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme
arquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBotarell (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
Localitzaciócarrer del Mas Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 07′ 51″ N, 0° 59′ 29″ E / 41.13075°N,0.991434°E / 41.13075; 0.991434
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC9411 Modifica el valor a Wikidata

El Mas del Gerro és un edifici del municipi de Botarell (Baix Camp) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Vista interior de la balconera i el jardí
Entrada i balconera amb motius vegetals

És un mas residencial d'estil modernista, al qual s'afegí una altra construcció per allotjar-hi els masovers. L'edifici principal compta amb planta baixa, pis i golfes. Hi destaca una balconera rematada amb motius vegetals i un rellotge de sol amb la inscripció «Badoc fes ton camí que l'hora passa».[1] Al damunt de la porta principal, hi ha un gerro fet amb estuc. Davant de la casa hi ha un gran jardí fet a l'estil i gust de l'època. Davant de la façana, gran ombra feta pels arbres.[2]

Història[modifica]

És una casa de camp residencial feta construir en estil modernista el 1915 pel Dr. Marc Ribas i Massó[cal citació]. El 1923 s'hi afegí la casa dels masovers. Situada vora la carretera de Botarell a Montbrió, al seu entorn està actualment quasi totalment urbanitzat. El nom del mas i del detall ornamental de la porta ve del renom que es donava a la família que feu construir el mas, renom acceptat i que tenia origen en la donació que havien fet, amb motiu de la construcció del cimbell del campanar de Botarell, dels quatre gerros de ceràmica envernissada que l'ornen.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mas del Gerro
  1. «Catàleg de masies». Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal de Botarell p. 58. Ajuntament de Botarell. [Consulta: 7 setembre 2020].
  2. 2,0 2,1 «Mas del Gerro». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 19 novembre 2015].