Medalla de la Guerra 1939-1945

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Medalla de la Guerra 1939-45
War Medal 1939–1945
WW2 War Medal.jpg
Ribbon - War Medal.png
Atorgada per: Regne Unit Regne Unit
Tipus: Medalla de campanya
Concessió : 28 dies de servei durant la Segona Guerra Mundial
Creador: Jordi VI
Estadístiques
Creada: 16 d'agost de 1945
Graus: Únic
Ordre de precedència
Superior: Defence Medal BAR.svg Medalla de la Defensa
Inferior: Korea Medal BAR.svg Medalla de Corea
Modifica les dades a Wikidata

La Medalla de la Guerra 1939-45 (anglès: War Medal 1939-1945) és una condecoració britànica atorgada a tots aquells que van servir a les Forces Armades i a la Marina Mercant a temps complet almenys durant 28 dies entre el 3 de setembre de 1939 i el 2 de setembre de 1945. A la Marina Mercant, els 28 dies havien de ser al mar.

Alguns civils, com els corresponsals de guerra o els pilots de ferry que haguessin participat en escenaris de guerra també podien rebre-la. Se'n van atorgar unes 700.000.

Una fulla de roure damunt del galó significa la Menció als Despatxos, i la fulla de roure en plata significa la Distinció del Rei per Conducta Valerosa.

Descripció[modifica]

  • Una medalla circular platejada de 36mm de diàmetre.
  • A l'anvers apareix l'efígie de Jordi VI i la inscripció GEORGIUS VI G.BR.OMN.REX ET INDIAE IMP.
  • El revers mostra un lleó que s'està al damunt d'un drac de 2 caps (els caps del drac són el cap d'una àliga i el d'un drac, significant els principals enemics a orient i occident. A la part superior, a la dreta del centre hi ha les dates 1939/1945 en dues línies.
  • Penja d'una cinta amb 7 franges de color: vermell, blau fosc, blanc, vermell (centre), blanc, blau fosc i vermell, representant els colors de la Union Jack.

Barres[modifica]

Una fulla de roure damunt del galó significa la Menció als Despatxos, i la fulla de roure en plata significa la Distinció del Rei per Conducta Valerosa.

Vegeu també[modifica]