Melomys howi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuMelomys howi Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Dades insuficients
UICN136482 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaMuridae
GènereMelomys
EspècieMelomys howi Modifica el valor a Wikidata
Kitchener, 1996

Melomys howi és una espècie de rosegador de la família dels múrids. Són rosegadors de petites dimensions, amb una llargada de cap a gropa de 111,5 a 112,2 mm, una cua de 135,6 a 137,2 mm i un pes de fins a 73 g.[1] Es troba exclusivament a Riama (Indonèsia), una petita illa a l'oest de Selaru a l'arxipèlag Tanimbar. Es tenen poques dades de l'espècie, però és possible que sigui present en altres illes del grup.[2] Està estretament relacionada i és similar a M. lutillus. La Unió Internacional per la Conservació de la Natura, considerant la falta d'informació sobre l'àmbit de distribució, classifica M. howi com a espècie amb "dades insuficients" (DD).[2]

Referències[modifica]

  1. Kitchener, D.J.; Suyanto, Augustinus «A new species of Melomys (Rodentia:Muridae) from Riama Island, Tanimbar Group, Maluku Tenggara, Indonesia» (en anglès). Records of the Western Australian Museum, 18, 1996, pàg. 113-119.
  2. 2,0 2,1 «Melomys howi» (en anglès). Llista Vermella de la UICN. Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).