Michael S. Gazzaniga

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMichael S. Gazzaniga

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement12 desembre 1939 Modifica el valor a Wikidata (84 anys)
Los Angeles (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Dartmouth
Institut Tecnològic de Califòrnia Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiRoger Wolcott Sperry Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPsicologia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópsicòleg, escriptor, professor d'universitat, metge, neurocientífic, neuròleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Califòrnia a Davis
Universitat de Califòrnia a Santa Barbara
Universitat de Stony Brook Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Premis

Michael S. Gazzaniga és un professor universitari estatunidenc, Director del Sage Center for the Study of Mind de la Universitat de Califòrnia, Santa Bàrbara (EUA) i considerat un dels experts mundials més importants en neurociència cognitiva. En la seva distingida trajectòria ha dut a terme avenços cabdals en la comprensió del funcionament dels hemisferis cerebrals.[1] Igualment, ha realitzat una intensa tasca de divulgació científica a través dels seus llibres i la participació en nombroses conferències i programes televisius com The Brain and the Mind. És fundador i director de reconegudes societats científiques com la Cognitive Neuroscience Society (CNS) i ha estat president de la Societat Americana de Psicologia. Igualment, és autor i editor de publicacions de referència en el camp de la neurociència cognitiva, com el seu The Cognitive Neuroscience (la quarta edició del qual va ser publicada el 2009 pel MIT). Entre les seves obres traduïdes destaquen El cerebro ético (Paidós, 2006), ¿Qué nos hace humanos? La explicación científica de nuestra singularidad como especie (Paidós, 2010) i ¿Quién manda aquí? El libre albedrío y la ciencia del cerebro (Paidós, 2012).[2]

Referències[modifica]

  1. «Michael S. Gazzaniga, on season 7, episode 3». Scientific American Frontiers. Chedd-Angier Production Company, 1996-1997. Arxivat de l'original el 2006.
  2. «Michael S. Gazzaniga». web. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CC-BY-SA via OTRS). [Consulta: 10 març 2016].