Microsoft Math Solver

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Microsoft Math Solver

TipusAplicació mòbil
Versió inicialNovembre 2019 (iOS) i Desembre 2019 (Android)
Versió estable
Android: 1.0.210 (9 juny 2023)
iOS: 1.2.0 (26 juny 2023)
Microsoft Windows: 2.0.040811.01 (20 desembre 2019) Modifica el valor a Wikidata
Llicènciaprogramari gratuït Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Sistema operatiuiOS i Android
PlataformaAndroid Modifica el valor a Wikidata
Formatdescàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradapantalla tàctil Modifica el valor a Wikidata
Format de fitxer de lectura
Format de fitxer d'escriptura
Equip
Creador/sMicrosoft
Desenvolupador(s)Microsoft Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorHuawei AppGallery Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webhttps://math.microsoft.com

Microsoft Math Solver és una aplicació mòbil enfocada a les matemàtiques. Ha sigut creada per la companyia Microsoft amb l'objectiu d'ajudar els estudiants a resoldre els seus problemes matemàtics mitjançant l'ús d'intel·ligència artificial (IA).

Microsoft Math Solver està disponible a iOS (novembre 2019) i a Android (desembre 2019).

Funcionament de l'aplicació[modifica]

Microsoft Math Solver requereix una connexió a internet, ja que realitza les operacions a l'emmagatzematge en núvol. Està creada a partir d'intel·ligència artificial avançada amb el propòsit d'oferir a l'usuari l'opció de resoldre una gran varietat de problemes matemàtics en pocs segons, ja siguin d'aritmètica, àlgebra, estadística, càlculs bàsics o bé enunciats de text sobre problemes matemàtics.

Per tal d'obtenir la solució d'un problema matemàtic ofereix diferents maneres d'introduir l'equació:

 • Escriure a l'aplicació l'equació mitjançant la interfície incorporada de calculadora.
 • Escanejar l'equació escrita en un paper o en una altra pantalla mitjançant la realització d'una fotografia amb la càmera del dispositiu mòbil.
 • Escriure a mà l'equació, dibuixant-la sobre la pantalla del dispositiu mòbil.
 • Escriure el text del problema mitjançant el teclat del dispositiu mòbil (per exemple: "volum d'un con amb una alçada de 5 cm i un radi de 2 cm")

Seguidament, l'aplicació fa ús del seu solucionador matemàtic impulsat per IA, per tal de reconèixer el problema i oferir una solució instantània.

Un cop l'usuari obté la solució, l'aplicació ofereix diferents opcions d'explicacions per tal de comprendre com s'ha obtingut aquell resultat:

 • Mostra el mètode de resolució amb una explicació pas a pas de les operacions intermèdies realitzades que han portat al resultat final.
 • Opció de visualitzar gràfics interactius.
 • Opció de visualitzar problemes similars
 • Opció de visualitzar conferències en format de vídeo tutorials sobre com resoldre problemes similars.

En cas que l'aplicació no pugui oferir una solució al problema plantejat, condueix a l'usuari al cercador Bing on mostra un llistat de pàgines webs en les quals podria trobar una possible resposta al problema.

A més a més, Microsoft Math Solver també permet l'opció de guardar problemes per tal de revisar-los posteriorment, compta amb un historial amb totes les cerques realitzades i, inclou un llistat d'exemples de problemes amb la finalitat d'ajudar a l'usuari a iniciar-se a la pràctica de les matemàtiques.

[1][2][3][4][5][6]

Referències[modifica]

 1. «Microsoft lanza la app salvavidas para aprobar mates» (en castellà), 11-12-2019. [Consulta: 20 desembre 2019].
 2. «Download Microsoft Math Solver | Step-by-step math problem solver» (en anglès americà). [Consulta: 20 desembre 2019].
 3. Teknófilo. «Microsoft Math Solver: Una app gratuita para resolver ecuaciones» (en castellà), 09-12-2019. [Consulta: 20 desembre 2019].
 4. «Microsoft Math Solver is an Android app that finds solutions to basic and complex expressions» (en anglès americà), 09-12-2019. [Consulta: 20 desembre 2019].
 5. Cahun, Antonio. «Esta app de Microsoft para matemáticas enseña a resolver paso a paso desde sumas hasta ecuaciones, así la puedes probar en México» (en castellà), 11-12-2019. [Consulta: 20 desembre 2019].
 6. Linares, Iván. «Microsoft resuelve tus problemas de matemáticas con su nueva aplicación para Android y iOS» (en castellà), 09-12-2019. [Consulta: 20 desembre 2019].