Microsoft Robotics Developer Studio

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Microsoft Robotics Developer Studio
Modifica el valor a Wikidata
Tipusprogramari Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Microsoft Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webmicrosoft.com… Modifica el valor a Wikidata

Microsoft Robotics Developer Studio (Microsoft RDS, MRDS) és un entorn basat en Windows (ja descatalogat) per al control i simulació de robots que estava adreçat a desenvolupadors acadèmics, aficionats i comercials i gestionava una gran varietat de maquinari de robots. Requereix un sistema operatiu Microsoft Windows 7 o posterior.[1]

RDS es basa en el temps d'execució de concurrència i coordinació (CCR): una implementació de biblioteques concurrents basada en NET Framework per gestionar tasques paral·leles asíncrones. Aquesta tècnica implica utilitzar el pas de missatges i un temps d'execució lleuger orientat a serveis, Serveis de programari descentralitzat (DSS), que permet orquestrar diversos serveis per aconseguir comportaments complexos.[2]

Les característiques inclouen: una eina de programació visual, Microsoft Visual Programming Language (VPL) per crear i depurar aplicacions de robot, interfícies basades en web i Windows, simulació 3D (inclosa acceleració de maquinari), fàcil accés als sensors i actuadors d'un robot. El llenguatge de programació principal és C#.[3]

Microsoft Robotics Developer Studio inclou suport per a paquets per afegir altres serveis a la suite. Els disponibles actualment inclouen Soccer Simulation i Sumo Competition de Microsoft, i un Maze Simulator desenvolupat per la comunitat, un programa per crear mons amb parets que poden ser explorats per un robot virtual i un conjunt de serveis per a OpenCV.[4]

Exemple de robot de plataforma de referència

Components[modifica]

RDS té quatre components principals:

  • Temps d'execució de concurrència i coordinació (CCR)
  • Serveis de programari descentralitzats (DSS)
  • Llenguatge de programació visual (VPL)
  • Entorn de simulació visual (VSE)

CCR i DSS també estan disponibles per separat per utilitzar-los en aplicacions comercials que requereixen un alt nivell de concurrència i/o s'han de distribuir entre diversos nodes d'una xarxa. Aquest paquet s'anomena CCR i DSS Toolkit. MarsRoverSimulation

Eines[modifica]

Les eines que permeten desenvolupar una aplicació MRDS contenen un entorn gràfic (Microsoft Visual Programming Language (VPL)) eines de línia d'ordres permeten treballar amb projectes de Visual Studio (n'hi ha prou amb la versió VS Express) en C# i eines de simulació 3D.

Un robot simulat amb un sensor Kinect
  • El llenguatge de programació visual és un entorn de desenvolupament gràfic que utilitza un catàleg de serveis i activitats.
    • Poden interactuar gràficament, un servei o una activitat està representada per un bloc que té entrades i sortides que només cal arrossegar des del catàleg a un diagrama.
    • L'enllaç es pot fer amb el ratolí, permet definir si els senyals són simultanis o no, permet realitzar operacions sobre valors transmesos.
    • VPL també permet generar el codi de nous serveis "macro" a partir de diagrames creats pels usuaris.
    • A VPL, és possible personalitzar fàcilment els serveis per a diferents elements de maquinari.
  • L'entorn de simulació RDS 3D permet simular el comportament dels robots en un món virtual mitjançant la tecnologia NVIDIA PhysX (motor 3D escrit originalment per Ageia) que inclou física avançada.

Aplicacions destacades[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Microsoft Robotics Studio» (en anglès americà), 16-09-2014. [Consulta: 13 febrer 2024].
  2. «Let’s Start With Microsoft Robotics Developer Studio – Installation and Components – Into Robotics - Into Robotics» (en anglès americà), 06-09-2023. [Consulta: 13 febrer 2024].
  3. ◾ Microsoft Robotics Development Platform (en anglès). Chapman and Hall/CRC, 2016-04-19, p. 23–40. ISBN 978-0-429-06280-3. 
  4. «Microsoft Shifts Robotics Strategy, Makes Robotics Studio Available Free - IEEE Spectrum» (en anglès). [Consulta: 13 febrer 2024].