Miguel del Barco González

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMiguel del Barco González
Biografia
Naixement13 novembre 1706 Modifica el valor a Wikidata
Casas de Millán Modifica el valor a Wikidata
Mort24 octubre 1790 Modifica el valor a Wikidata (83 anys)
Bolonya (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de Salamanca Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióantropòleg, missioner, historiador, geògraf Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósCompanyia de Jesús Modifica el valor a Wikidata

Miguel del Barco González (1706, Casas de Millán - † 1790) fou un missioner jesuïta a Baixa Califòrnia (Mèxic), que escrigué obres importants sobre la història de les missions.

Va professar com a novici a la Companyia de Jesús a Castella el 1728 i es traslladà al Nou Món el 1735. Un cop a Baixa Califòrnia, anà primer enviat a la missió de San José del Cabo, el 1737, abans de servir durant més de tres dècades al poble Cochimí a San Javier. Ell supervisà la construcció de l'església de pedra de circulació a San Javier i fou també visitador, el més alt càrrec administratiu de les missions de Califòrnia. Quan els jesuïtes foren expulsats de territori espanyol el 1767-1768, Barco se n'anà a l'exili a Bolonya, al territori papal d'Itàlia. A Bolonya, a la dècada del 1770, va escriure un llarg manuscrit de les addicions i correccions a la història publicada prèviament de la península de Miguel Venegas.

Bibliografia[modifica]

  • Barco, Miguel del. 1973. Historia natural y crónica de la antigua California. Editada por Miguel León-Portilla. Segunda edición, 1988. Universidad Nacional Autónoma de México.
  • Barco, Miguel del. 1980. The Natural History of Baja California. Editada por Miguel León-Portilla. Dawson's Book Shop, Los Angeles.
  • Barco, Miguel del. 1981. Ethnology and Linguistics of Baja California. Editada por Miguel León-Portilla. Dawson's Book Shop, Los Angeles.
  • Crosby, Harry W. 1994. Antigua California: Mission and Colony on the Peninsular Frontier, 1697-1768. University of New Mexico Press, Albuquerque.