Mii

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeMii
Tipusespècie fictícia Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraSuper Smash Bros., Sèrie de jocs de Wii, Tomodachi Collection (en) Tradueix, Tomodachi Life i Miitomo Modifica el valor a Wikidata
Logotip de Mii.

Els Mii són uns personatges que l'usuari de la consola Wii, Nintendo 3DS, Wii U[1] o Nintendo Switch[2] pot crear i emmagatzemar a la consola o al Wiimote (només a Wii),[3] cosa que facilita el transport d'aquests personatges a una altra consola, i utilitzar-los en diferents videojocs com a personatges que el representin. Poden fer-se amb l'aparença de l'usuari o, segons la creativitat, es poden crear personatges de tota classe. La paraula "Mii" ve de la semblança a la paraula en anglès "my" que significa meu.

Alguns jocs per a la Wii compatibles amb Miis són: Wii Sports, Wii Play, Wario Ware: Smooth Moves, Mario Party 8 i per a Nintendo 3DS Mario Kart 7, Super Mario 3D Land, Tetris 3D, Mario Tennis Open, Tomodachi Life, Miitopia, entre d'altres.

Els "Miis" també són utilitzats en el Canal Opinió de la consola Wii, i es poden transferir a alguns jocs de Nintendo DS. Són protagonistes d'alguns videojocs per a mòbils oficials de Nintendo com Miitomo i també se'n poden crear de nous mitjançant un web per a ordinador anomenat "Mii Studio".[4]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mii
  1. «Editor de Mii | Wii U | Nintendo». Nintendo España. [Consulta: 5 març 2022].
  2. «Cómo crear un Mii | Atención al Cliente | Nintendo». Nintendo España. [Consulta: 5 març 2022].
  3. «Canal Mii: Cómo guardar un Mii en el mando de Wii | Wii | Atención al cliente | Nintendo». Nintendo España. [Consulta: 5 març 2022].
  4. «Los Mii ya se pueden crear y editar desde PC gracias a la aplicación Mii Studio» (en castellà). Vidaextra, 24-05-2018.