Mina Ahadi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMina Ahadi

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1956 Modifica el valor a Wikidata (67/68 anys)
Abhar Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióAteisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica, activista pels drets humans, portaveu, activista pels drets de les dones Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Comunista Treballador de l'Iran Modifica el valor a Wikidata
MovimentAteisme Modifica el valor a Wikidata
Premis

Mina Ahadi (1956) és un activista política iranianoaustríaca. Com a activista política comunista, és membre del Comitè Central i del Politburó del Partit Obrer-Comunista de l'Iran.

Mina Ahadi s'oposa a les lleis basades en la fe i promou els drets de la ciutadania i una llei secular. Ahadi també és la figura principal del Comitè Internacional contra els Afusellaments i del Comitè Internacional contra la Lapidació. També és la principal fundadora del Consell central alemany d'ex-musulmans. El Consell Central d'Ex-Musulmans pretén trencar el tabú que comporta la renúncia a l'Islam i oposar-se a les lleis d'apostasia i a l'Islam.

Biografia[modifica]

El marit d'Ahadi, que també era activista polític, va ser executat a l'Iran el dia de l'aniversari de la parella. La seva execució es va convertir en la seva motivació per lluitar contra la pena capital.

Viu i treballa a Alemanya i va ajudar a aconseguir la llibertat de Nazanin Fatehi a l'Iran. A causa de les amenaces de mort contra ella, viu sota protecció policial des del moment de la seva aparició pública com a presidenta del Consell Central d'Exmusulmans. Des d'octubre de 2018 és "ambaixadora" oficial de l'associació registrada intaktiv e. V. que treballa contra la circumcisió dels nens.[1][2]

El 20 d'octubre de 2007, va ser guardonada amb el premi Secularist of the Year de la National Secular Society del Regne Unit. Ahadi té dues filles.

Referències[modifica]