Miquel Massot

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «Miquel Massot i Tetas».
Infotaula de personaMiquel Massot
Biografia
Naixementvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Peralada Modifica el valor a Wikidata
Mort17 octubre 1462 Modifica el valor a Wikidata
Peralada Modifica el valor a Wikidata
Prior
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde dels Carmelites Modifica el valor a Wikidata

Miquel Massot (Peralada, ? - Peralada, 17 d'octubre de 1462) fou un frare dels carmelites calçats, escriptor català en llengua llatina. Doctor teòleg i batxiller en ambdós drets.[1] Fou prior del convent del Carme de Peralada des de 1430 a 1450, així com a partir de 1452. El 1445 comprà l'església i la casa del Sant Sepulcre de Peralada al prior i a la col·legiata de Santa Anna de Barcelona, amb l'aprovació de l'abat de Vilabertran.[2] Segons Torres Amat,[3] en un antic necrologi del convent es llegeix:

Anniuersarium R. Magistri Michaelis Massoti in sacra pagina doctoris peritissimi et in decretis Baccalaue famossissimi; huius conuentius filii, qui obiit in conuentu praesenti anno Domini 1462 et 17 mensis octobris, qui dimisit librariae multos libros sermonum quos ipse compilauerat et quosdam alios libros iuris, et pro seruitio Ecclesiae ordinale et unum psalterium etc. Orate deum pro eo.

Obres[modifica]

  • Sermones
  • Va copiar el Tractatus de haeresi et de infidelium incredulitate et horum criminum iudice de Felip Ribot (manuscrit 583 de la Biblioteca de Catalunya.

Referències[modifica]

  1. Es pot interpretar, que en tant que religiós, era dret canònic i dret civil, formació habitual entre els religiosos de l'època.
  2. Mariàngela Vilallonga, La literatura llatina a Catalunya al segle xv. Repertori bio-bibliogràfic, 1993, ISBN 978-84-7256-930-0).
  3. Torres i Amat, Fèlix. Memorias para ayudar a formar un diccionario crítico de los escritores catalanes y dar alguna idea de la antigua y moderna literatura de Cataluña (en castellà). Barcelona: Imprenta de J. Verdaguer, 1836, p. 411 [Consulta: 4 octubre 2013].