Mitrofan

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Mitrofan fou l'ós que va ser mort per Joan Carles I, rei d'Espanya, durant una cacera il·legal el 2006 al poblat de Novlenskoye, Rússia, mentre visitava la regió.

Cobertura de la informació[modifica]

Diversos mitjans de comunicació massiva espanyols,[1][2] europeus[3][4][5][6] i americans[7] van fer-se eco de la notícia després de les denúncies que va posar Sergei Starostin, vice-director del Departament de Conservació del Medi del Parc Natural de Vologda, dirigida a Vyacheslav Pozgalevdado, governador de la zona. A la carta, Sergei afirmava que l'ós estava begut perquè li havien donat un combinat de vodka i mel. L'ós era domèstic i havia estat domesticat per entretenir als visitants d'un parc ballant. Va ser portat cap al lloc de la cacera en una gàbia i deixat anar amb l'únic objectiu de ser matat pel rei.

L'assumpte Mitrofan també va tenir una àmplia repercussió a la xarxa, en clau de crítica i d'humor. En algun d'aquests casos, un fotomuntatge satíric del suplement Caduca Hoy del diari basc Deia[8] va ser blanc d'una denúncia per part de l'Audiencia Nacional. També va ser personatge de l'any per un blocaire català, i fins i tot a la premsa escrita van sortir notícies com "Investigan en Rusia si el Rey Juan Carlos cazó en agosto pasado un oso amaestrado y borracho".[9]

Posteriorment la Casa Reial espanyola[10] i el mateix governador (Vyacheslav Pozgalevdado)[11] van negar tota la història.

Tot i així encara s'esmentaria aquest afer com un signe, entre altres, d'una possible baixada de popularitat del rei Joan Carles I entre els ciutadans espanyols.[12]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]