Model de Coral de Colonització Galàctica

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Representació de model coral de colonització galàctica

El model de coral de colonització galàctica (Coral Model of Galactic Colonization en anglès) va ser desenvolupat per Jeffrey O. Bennett i G. Seth Shostak el 2007 en el seu llibre Life in the Universe. El model descriu la distribució de possibles civilitzacions a la galàxia. El resultat s'assembla a la dispersió dels coralls terrestres. Claudio Maccone Plantilla:Incert. Això porta a un temps d'uns dos milions d'anys per a la humanitat a estendre per tota la galàxia, com a resultat d'un viatge que mostra l'1% de la velocitat de la llum, i tenint en compte un temps de planetes viables de propietat de 1.000 anys (planetes habitables estant separats els uns dels altres sobre 84 anys-llum). Donada la longevitat de l'univers, Maccone conclou que la Paradoxa de Fermi està determinada pel seu model estadístic.[1]

Referències[modifica]

  1. [[#CITEREF|]], p. 21-26

Bibliografia[modifica]

  • Falta indicar la publicació. Maccone, 2010.
  • E. L. Turner, Galactic colonization and competition in a young galactic disk, in : The search for extraterrestrial life: Recent developments; Proceedings of the Symposium, Boston, 18-21 juin 1984, Dordrecht, D. Reidel Publishing Co., 1985, p. 477-482, lire en ligne (anglès)
  • Claudio Maccone, Statistical Fermi paradox and Galactic travels, in Life in the Universe, Jeffrey O. Bennett et G. Seth Shostak, Springer Praxis Books, 2012, p. 131-144 (anglès)