Model de Coral de Colonització Galàctica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Representació de model coral de colonització galàctica

El model de coral de colonització galàctica (Coral Model of Galactic Colonization en anglès) va ser desenvolupat per Jeffrey O. Bennett i G. Seth Shostak el 2007 en el seu llibre Life in the Universe. El model descriu la distribució de possibles civilitzacions a la galàxia. El resultat s'assembla a la dispersió dels coralls terrestres.

Claudio Maccone va utilitzar el seu model per a perfeccionar el seu model estadístic. I això va portar a un càlcul conclusiu d'uns dos milions d'anys perquè la humanitat s'estengui per tota la galàxia, com a resultat d'un viatge efectuat a l'1% de la velocitat de la llum, i tenint en compte un temps d'apropiació de planetes viables de 1.000 anys (planetes habitables estant separats els uns dels altres en uns 84 anys-llum). Donada la longevitat de l'univers, Maccone conclou que la Paradoxa de Fermi està determinada pel seu model estadístic.[1]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Claudio Maccone «The statistical Fermi paradox» (en anglès). Journal of the British Interplanetary Society, maig-juny 2010. Arxivat de l'original el 2020-08-06. Maccone, 2010 [Consulta: 18 desembre 2013]. Arxivat 2020-08-06 a Wayback Machine.
  • E. L. Turner, Galactic colonization and competition in a young galactic disk, a: The search for extraterrestrial life: Recent developments; Proceedings of the Symposium, Boston, 18-21 de juny de 1984, Dordrecht, D. Reidel Publishing Co., 1985, p. 477-482, enllaç (anglès)
  • Claudio Maccone, Statistical Fermi paradox and Galactic travels, a Life in the Universe, Jeffrey O. Bennett i G. Seth Shostak, Springer Praxis Books, 2012, p. 131-144 (anglès)