Mon beau-frère a tué ma sœur

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMon beau-frère a tué ma sœur

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióJacques Rouffio Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióGeorges Conchon Modifica el valor a Wikidata
MúsicaPhilippe Sarde Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJacques Loiseleux Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAnna Ruiz (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductoraFrance 3 Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorGaumont Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1986 Modifica el valor a Wikidata
Durada92 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0089613 Filmaffinity: 419110 Allocine: 31111 Letterboxd: my-brother-in-law-killed-my-sister Allmovie: v120931 TCM: 491070 TMDB.org: 78268 Modifica el valor a Wikidata

Mon beau-frère a tué ma soeur, (pronunciació francesa: ​[mɔ̃bofʁɛʁ atɥe masœʁ]) és una pel·lícula francesa de thriller de comèdia de 1986 dirigida per Jacques Rouffio. Es va presentar en competició al 36è Festival Internacional de Cinema de Berlín.[1]A la pel·lícula, dos membres de l'Académie Française accepten ajudar a la jove i atractiva veterinària Esther a investigar la mort sospitosa de la seva germana. Esther està convençuda que el seu cunyat és el responsable, però aviat es fa evident que els responsables estan vinculats als més alts esglaons de poder al Vaticà.

Sinopsi[modifica]

Octave Clapoteau, antropòleg, i Etienne Sembadel, psicoanalista, són tots dos membres de l'Acadèmia Francesa, amics des de la infància, investiguen fins a Suïssa i el Vaticà a petició de la seva jove amiga, Esther Bouloire: la seva germana ha desaparegut. durant dos anys, acusa el seu cunyat Raoul d'Homécourt de la Vibraye d'haver-la assassinat.

Com que molts membres de la família Bouloire ja han mort accidentalment, s'ha de prendre seriosament aquesta acusació?

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

  • Un personatge anomenat "Vescomte Raoul d'Homécourt de la Vibraye" ja apareix a Le Sucre, interpretat per Gérard Depardieu, inspirat en la vida d'un corredor de borsa, Roland Gadala, que va fer la fortuna del capità de la indústria, François Pinault.[2]
  • César (escultor), sense acreditar als crèdits, apareix al fons d'una escena on Renata, interpretada per Milva, demana a la recepcionista de l'hotel que truqui a Gallimard.
  • El quadre Nus amb sabates blaves penjat a Etienne Sembadel és de Marie-Antoinette Chalus,[3] també titulat Les sabates blaves,[4] és esmentat a la pel·lícula.

Referències[modifica]

  1. «Berlinale: 1986 Programme». berlinale.de. [Consulta: 16 gener 2011].
  2. La petite histoire des matières premières (2/10). En 1974, une bulle oubliée faisait caraméliser les cours du sucre, Le Temps
  3. «MARIE - ANTOINETTE CHALUS». www.ma-chalus.fr. Arxivat de l'original el 2020-11-21. [Consulta: 15 novembre 2020].
  4. «Marie-Antoinette CHALUS (née en 1947) - Les chaussures bleues, 1985 - Huile sur [... | lot 267 | Grande vente d'art du Plantilla:S- chez Mercier & Cie]». [Consulta: 15 novembre 2020].

Enllaços externs[modifica]