Multiface

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

La Multiface va ser un perifèric llançat a la dècada del 1980 per Romantic Robot UK Ltd per diversos microordinadors. La funció principal de l'aparell era bolcar la memòria de l'ordinador a un dispositiu d'emmagatzematge extern, i va comptar amb un icònic botó vermell que es podria prémer en qualsevol moment, per activar-lo. Com la majoria dels jocs de l'època no tenia una funció per desar, la Multiface permetia als jugadors salvar la seva posició. No obstant això, aquesta característica també permetia als usuaris crear còpies de seguretat o còpies pirata de programari. La violació de drets d'autor es descoratjava,[1] però, va ser possible en models anteriors; en models posteriors es va fer més difícil, exigint que la Multiface sigui present per fer la recàrrega del bolcatge en la memòria.[2]

Referències[modifica]

  1. «Multiface 1 Manual» (PDF) (en anglès), 1985. [Consulta: 15 juliol 2012]. «You must not infringe copyright when using MULTIFACE and if in any doubt, consult the copyright owner(s).»
  2. «Multiface 3 Manual, Secció 3.1» (en anglès). [Consulta: 15 juliol 2012]. «In order to protect copyright, back up copies taken with MULTIFACE THREE will not then reload unless MULTIFACE is connected.»

Enllaços externs[modifica]