Museu d'art contemporani de Montreal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu d'art contemporani de Montreal
(fr) Musée d'art contemporain de Montréal Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu d'art
galeria d'art Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1964
Activitat
Membre deSociété des musées du Québec (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Visitants anuals241.527 Modifica el valor a Wikidata
Autoritat executivaministre de la Culture et des Communications (fr) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altres
Número de telèfon+514-847-6226 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmacm.org… Modifica el valor a Wikidata
Facebook: macmontreal Instagram: macmontreal Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Museu d'art contemporani de Montreal (MACM) és un museu d'art contemporani de Montreal, al Quebec. Es troba a ubicat a la Place des festivals, dins del barri dels espectacles i forma part del complex de la Place des Arts.

Va ser fundat el 1964, sent el primer museu del Canadà dedicat a l'art contemporani. Inicialment allotjat a la Place Ville-Marie, el museu es va traslladar a les instal·lacions del Château Dufresne el 1965, seguit d'una galeria d'exposicions de l'Expo 67 el 1968. El 1992, el museu es va traslladar de nou a les seves instal·lacions actuals a la Place des Arts de Mont-real.

Història[modifica]

El 1964 el govern del Quebec va fundar el museu. Al llarg de la seva història ha passat per tres ubicacions. El 1983 va esdevenir una corporació independent, gestionada pel seu propi consell d'administració.

El 1983 es va celebrar un concurs internacional d'arquitectura per escollir el disseny del nou edifici per acollir el Musée d'art contemporain de Mont-real. Més d'un centenar d'empreses es van presentar al concurs. Jodoin Lamarre Pratte & Associés va ser el despatx d'arquitectura que va guanyar el concurs el 1984, per adaptar els espais de la seva ubicació actual.[1]

Després del trasllat al centre de Mont-real, l'artista quebequesa Geneviève Cadieux va dissenyar una obra fotogràfica, "La Voie lactée ". L'obra és una fotografia de primer pla d'un parell de llavis, instal·lats al terrat de l'edifici.

El juny de 2017, en resposta a les crítiques que el museu estava tancat en si mateix i que no encaixava bé al barri d'espectacles (Quartier des spectacles) el MACM va anunciar un concurs per redissenyar i ampliar el recinte de la Place des Arts . L'abril de 2018 es va seleccionar la proposta Saucier+Perrotte Architectes / GLCRM & Associés Architectes.[2] El 2021, el museu es va traslladar a una ubicació temporal a la Place Ville-Marie durant la durada del projecte de reurbanització.[3]

Directors[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Concours». odoin, Lamarre, Pratte & Associés. Arxivat de l'original el 22 de febrer 2014. [Consulta: 11 febrer 2014].
  2. «Transformation du MAC : Dévoilement des plans du nouveau Musée».
  3. «The Musée d’art contemporain de Montréal to Relocate to Place Ville Marie During its Transformation». [Consulta: 25 setembre 2022].