Vés al contingut

My Last Day

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMy Last Day
Fitxa
DireccióBarry Cook Modifica el valor a Wikidata
ProduccióBarry Cook Modifica el valor a Wikidata
ProductoraStudio 4°C Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenJapó i Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena12 abril 2011 Modifica el valor a Wikidata
Durada9 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Descripció
Gèneredrama i religió Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt4523696 Letterboxd: my-last-day TMDB.org: 517099 Modifica el valor a Wikidata

My Last Day és un curtmetratge d'anime cristià del 2011 creat per The Jesus Film Project, amb Barry Cook i STUDIO4°C.[1] La història es desenvolupa a través dels ulls d'un criminal que rep la mateixa sentència de crucifixió que Jesucrist. Es tracta d'un curtmetratge de penediment, penediment i redempció. La pel·lícula està disponible en diverses llengües, entre les quals hi ha el català.[2][3]

Resum[modifica]

Un presoner mira com Jesús és flagel·lat al pati de Pilat. Recorda les ensenyances de Jesús i es pregunta per què estan fent mal a un home innocent. Horroritzat, recorda el seu propi crim.

La multitud al pati crida i demana que Jesús sigui crucificat. El lladre, un altre home i Jesús llavors se'ls lliga a unes bigues i marxen cap a Gòlgota. Arriben i els claven les ungles als canells.

Cada home està penjat d'una creu, els peus clavats a una lleixa de fusta. El lladre afirma que Jesús és el Messies i li demana que el recordi. Jesús li promet que aquell dia estaran junts al paradís. Una fosca tempesta cobreix el turó i Jesús mor. El lladre mor en un tancar i obrir d'ulls i veu Jesús en un lloc preciós.

Rebuda[modifica]

Amanda Lago, de GMA News Online of the Philippines, va donar una crítica positiva a la pel·lícula, elogiant-ne l'animació i la fotografia, i afirmava que hi havia "una tendència als plans ajustats: un zoom als ulls dels personatges per mostrar dolor i penediment, i un primer pla d'un clau que es clava a la carn per ressaltar la brutalitat de la crucifixió".[4]

Referències[modifica]

  1. «Studio 4°C Animates Campus Crusade for Christ's Jesus Short» (en anglès). Anime News Network, 25-05-2024. [Consulta: 25 maig 2024].
  2. Sun, Eryn. «Classic 'JESUS' Film Now in Japanese Anime» (en anglès). The Christian Post, 15-04-2011. [Consulta: 25 maig 2024].
  3. «My Last Day». Jesus Film Project. [Consulta: 25 maig 2024].
  4. Lago, Amanda. «Film review: 'My Last Day'—Christ's story for the anime generation» (en anglès). GMA News Online, 06-04-2012. [Consulta: 25 maig 2024].

Enllaços externs[modifica]