NVR

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
NVR

Network Video Recorder (NVR), també conegut com a Time shifting sobre la Xarxa, és un sistema que permet l'enregistrament d'informació digital com ara pel·lícules o programes de televisió a un dispositiu que no es troba físicament a la xarxa.[1]

Es pot considerar com un PVR que en comptes d'estar a casa de l'usuari està a les dependències del proveïdor de continguts. Això permet una reducció de la complexitat dels terminals que són a casa dels usuaris finals. A més, és un servei molt útil quan la plataforma de l'usuari té poca capacitat de magatzematge. Igual que succeía amb el Time shifting aquest servei permet enregistrar i guardar informació per escoltar-la, llegir-la o visionar-la posteriorment quan desitgi l'usuari.

Arquitectura del Servei[modifica]

Actualment existeixen dues topologies:

  • Servei Multicast/Unicast:

El seu funcionament és molt simple. El servidor de Broadcasting emet en multicast als usuaris finals. Quan un d'ells requereix la còpia i l'emmagatzematge d'un programa en concret, el servidor de Broadcastig guarda la informació a dintre d'un servidor Time shifting. Posteriorment, quan l'usuari ho requereixi el servidor de Time shifting enviarà aquesta informació directament a l'usuari final en unicast.

Topologia Multicast/Unicast
  • Servei baix demanda:

L'usuari demana directament el contingut que vol veure i el servidor de Time shifting li proporciona directament amb connexió unicast. Aquí no existeix la necessitat de tenir separació entre el servidor de Broadcasting i el de Time shifting.

Topologia Multicast/Unicast

Aplicacions[modifica]

  • Serveis Multimedia: Existeix una forta controvèrsia amb els temes legals.

L'empresa Cablevision està actualment en judicis amb Disney, Paramount Pictures i Universal entre d'altres que l'acusen de copiar informació privada amb copyright.

  • Aplicacions en Seguretat IP.Actualment és un dels serveis que han impulsat més aquesta tecnologia.

Principalment funcionen a dintre de xarxes LAN però tenen la capacitat de fer-ho a xarxes de mida major. D'aquesta forma es tenen les dades centralitzades a un mateix punt i és més fàcil accedir-hi i protegir-les davant atacs maliciosos.

Requeriments[modifica]

  • Cartelleres de Programació avançades i seguides amb rigor.
  • El subscriptor ha de poder triar l'estàndard de codificació adequat en funció del terminal a emprar.
  • El Proveïdor del Servei ha de garantir una mínima qualitat(QoS) d'aquest.
  • S'ha de poder tarificar a l'usuari en funció de la taxa de transmissió, la memòria emprada i dels programes visualitzats.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: NVR