Nancy Lynch

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNancy Lynch
Biografia
Naixement19 gener 1948 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Brooklyn (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióBrooklyn College
Institut de Tecnologia de Massachusetts Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiAlbert R. Meyer Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballCiència computacional, matemàtiques aplicades, informàtica, enginyeria de programari i ciències de la computació Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióinformàtica, professora d'universitat, matemàtica Modifica el valor a Wikidata
OcupadorInstitut de Tecnologia de Massachusetts
Institut de Tecnologia de Geòrgia Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralGeorge Varghese, Seth Gilbert (en) Tradueix, Carolos Livadas (en) Tradueix, James Edward Burns (en) Tradueix, Alan David Fekete (en) Tradueix, Brian Anthony Coan (en) Tradueix, Roberto DePrisco (en) Tradueix, Rainer Gawlick (en) Tradueix, Kenneth Jerome Goldman (en) Tradueix, Henrik Jensen (en) Tradueix, Roger Igor Khazan (en) Tradueix, Victor M. Luchangco (en) Tradueix, Boaz Patt-Shamir (en) Tradueix, A. Isaac (Alain) Saias (en) Tradueix, Roberto Segala (en) Tradueix, Mark Anthony Shawn Smith (en) Tradueix, Jorgen Sogaard-Andersen (en) Tradueix, Eugene William Stark (en) Tradueix, Mark Rogers Tuttle (en) Tradueix, Jennifer Lundelius Welch (en) Tradueix, Sayan Mitra (en) Tradueix, Joshua Tauber (en) Tradueix, Calvin Charles Newport (en) Tradueix, Alejandro Cornejo Collado (en) Tradueix, Rotem Oshman (en) Tradueix, Mohsen Ghaffari (en) Tradueix, Tina Ann Nolte (en) Tradueix, Rui Fan (en) Tradueix i Cameron Musco (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webpeople.csail.mit.edu… Modifica el valor a Wikidata

Nancy A. Lynch (1948) és una professora de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). És una Professora NEC d'Enginyeria de programari en el Departament d'Enginyeria Elèctrica i Ciències de Computació (EECS) i la cap del grup de recerca de Teoria de Sistemes Distribuïts en el Laboratori d'Intel·ligència Artificial i Ciències de la Computació en el MIT.

És autora de nombrosos articles de recerca sobre algorismes distribuïts i resultats d'impossibilitat i sobre modelament formal i validació de sistemes distribuïts. També és l'autora dels llibres "Transaccionis Atòmiques" i "Algorismes Distribuïts". Finalment, és membre de la National Academy of Engineering, i part de l'ACM.

Nancy Lynch es va estudiar matemàtiques en el Brooklyn College i en el MIT. Va impartir classes en les facultats de matemàtica i ciències de computació de moltes altres universitats, incloent la Universitat Tufts, la Universitat del Sud de Califòrnia i l'Institut Tecnològic de Geòrgia, abans d'establir-se en la facultat del MIT en 1982. Des de llavors, Lynch ha treballat en matemàtiques aplicades a tasques de comprensió i construcció de sistemes distribuïts complexos.

Reconeixements[modifica]

  • 2001 Premi Dijkstra
  • 2001 Acadèmia Nacional d'Enginyeria
  • 2006 Premi Wijngaarden
  • 2007 Premi Knuth
  • 2007 Premi Dijkstra
  • 2010: IEEE Emanuel R. Piore Award[1]
  • 2012: Athena Lecturer[2]

Referències[modifica]

  1. «IEEE Emanuel R. Piore Award Recipients». IEEE. [Consulta: 31 dic 2010].
  2. «Lynch named Athena Lecturer». MIT News, 18-04-2012. [Consulta: 31 octubre 2013].