Narcís Roca i Torrent

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNarcís Roca

Dalt d'una OSSA Stiletto el 2016, durant la III Llotja del Vehicle Clàssic de Mollet Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(ca) Narcís Roca i Torrent Modifica el valor a Wikidata
3 juliol 1952 Modifica el valor a Wikidata (71 anys)
Vilassar de Mar (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsVampir Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópilot de motociclisme, comerciant Modifica el valor a Wikidata
Esportmotocròs
enduro Modifica el valor a Wikidata

Lloc webrocamoto.com Modifica el valor a Wikidata
Instagram: rocamoto_oficial Modifica el valor a Wikidata
Carrera esportiva
NacionalitatCatalunya Catalunya
TemporadesDècada del 1970
EquipsOSSA
DebutPujada a la Rabassada
Activitat professional
NegocisRocamoto a Vilassar de Mar

Narcís Roca i Torrent (Vilassar de Mar, 3 de juliol de 1952), conegut com a Vampir,[1] és un ex-pilot de motocròs i enduro català que destacà en competicions estatals durant la dècada de 1970.

De professió mecànic, Roca començà a competir en pujades de muntanya, debutant a la Pujada a la Rabassada amb una OSSA preparada per ell mateix.[1] Més tard, s'anà decantant cada cop més cap a les disciplines del motocròs i l'enduro, on fou un dels principals oficials d'OSSA, i destacà també en curses de resistència TT (la seva primera victòria fou, justament, a les 150 Milles de Mollet). A més, fou un dels pioners del Sidecarcross a Catalunya, arribant a construir diversos prototipus de sidecar de competició amb base d'OSSA Phantom,[2] per bé que no tingué imitadors i aquesta modalitat no arribà a introduir-se al país.

Durant la seva època d'activitat en competició era conegut com a Vampir i destacava pel gran adhesiu d'aquest animal que duia enganxat al seu casc -sempre vermell-, així com per les grosses lletres negres a la visera que deien, en majúscules, "Vampir".[1] Actualment, Roca regenta un establiment de venda i reparació de motocicletes al seu poble natal, Rocamoto. El seu fill, de nom també Narcís Roca, és un reputat especialista en exhibicions de stunt.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Alguersuari, Jaume (Director) «Solo Moto Stars. 59 - Narcís Roca» (en castellà). SOLO MOTO. Garbo Editorial, S.A. [Barcelona], núm. 104, 26-08-1977, p. 55.
  2. Rubio, Eduard «¿Triunfará en España?» (en castellà). SOLO MOTO. Garbo Editorial, S.A. [Barcelona], núm. 72, 14-01-1977, p. 10.
  3. «Narcís Roca Streetbike Freestyle Rider - Bio» (en castellà). narcisroca.com. Arxivat de l'original el 23 d’agost 2013. [Consulta: 30 desembre 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Narcís Roca i Torrent