Ninja Turtles: caos mutant

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaNinja Turtles: caos mutant
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióJeff Rowe Modifica el valor a Wikidata
ProduccióSeth Rogen, Evan Goldberg i James Weaver Modifica el valor a Wikidata
GuióBrendan O'Brien Modifica el valor a Wikidata
MúsicaTrent Reznor i Atticus Ross Modifica el valor a Wikidata
ProductoraNickelodeon Movies i Point Grey Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures i UIP-Dunafilm Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena12 juny 2023 Modifica el valor a Wikidata
Durada99 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost70.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació50.000.000 $ (mundial)
111.327.215 $ (Estats Units d'Amèrica) Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enTeenage Mutant Ninja Turtles Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema d'aventures, comèdia, cinema d'acció, cinema de superherois i cinema de ninges Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAPG Modifica el valor a Wikidata

Lloc webteenagemutantninjaturtlesmovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt8589698 Filmaffinity: 903246 Allocine: 284995 Rottentomatoes: m/teenage_mutant_ninja_turtles_mutant_mayhem Letterboxd: teenage-mutant-ninja-turtles-mutant-mayhem Allmovie: vm12802501342 Metacritic: movie/teenage-mutant-ninja-turtles-mutant-mayhem TMDB.org: 614930 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Tortugues Ninja Modifica el valor a Wikidata

Ninja Turtles: caos mutant (títol original en anglès, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem) és una pel·lícula estatunidenca de superherois animada per ordinador del 2023 dirigida per Jeff Rowe (en el seu debut com a director), codirigida per Kyler Spears i escrita per Rowe, Seth Rogen, Evan Goldberg, Dan Hernandez i Benji Samit. És la setena pel·lícula de Les tortugues ninja. A la pel·lícula, després d'anys d'estar allunyades del món humà, les tortugues es proposen ser acceptades com a adolescents normals a través d'actes d'heroisme i es troben enfrontades amb una misteriosa organització criminal i un exèrcit de mutants. S'ha doblat al català.[1]

Compta amb un repartiment coral original en anglès que inclou Micah Abbey, Shamon Brown Jr., Hannibal Buress, Rose Byrne, Nicolas Cantu, John Cena, Jackie Chan, Ice Cube, Natasia Demetriou, Ayo Edebiri, Giancarlo Esposito, Post Malone, Brady Noon, Seth Rogen, Paul Rudd i Maya Rudolph.

Nickelodeon va anunciar Caos mutant el juny de 2020, amb Rogen, Goldberg i James Weaver produint sota la seva productora de Point Grey Pictures, i Rowe com a director.[2] Spears es va incorporar com a codirector poc després. L'animació va ser proporcionada per Mikros Animation a Mont-real i París i Cinesite a Vancouver i va estar influenciada principalment pels esbossos de quaderns escolars. Buscant explorar l'aspecte adolescent de les tortugues, els cineastes es van inspirar en les pel·lícules d'adolescents de coming-of-age. La majoria del repartiment es va anunciar el març de 2023, amb la veu de les Tortugues per actors adolescents (Abbey, Brown, Cantu i Noon) per primera vegada. Trent Reznor i Atticus Ross van compondre la banda sonora.

Caos mutant es va projectar com a treball en curs al Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy el 12 de juny de 2023 [3][4] i es va estrenar als Estats Units el 2 d'agost a càrrec de Paramount Pictures.

Referències[modifica]

  1. Ninja Turtles: Caos Mutant a la Base de dades de cinema en català
  2. Tartaglione, Nancy. «Paramount & Nickelodeon Animation's Ramsey Naito On 'TMNT: Mutant Mayhem', 'Transformers One' & The "Secret Sauce" Of Franchise Strategy – Annecy» (en anglès), 12-06-2023. Arxivat de l'original el 12 juny 2023. [Consulta: 12 juny 2023].
  3. Betti, Tony. «Titles for Upcoming Annecy Film Festival Competitions and Major Studio Screenings and First Looks Revealed» (en anglès), 27-04-2023. Arxivat de l'original el 28 abril 2023. [Consulta: 28 abril 2023].
  4. ; Hopewell, John«'Ninja Turtles,' 'Spider-Verse,' 'Nimona,' and Growing Anime Influence Mark Boisterous Annecy Animation Festival Lineup» (en anglès), 27-04-2023. Arxivat de l'original el 27 abril 2023. [Consulta: 27 abril 2023].

Enllaços externs[modifica]