Nintendo Wi-Fi Connection

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióNintendo Wi-Fi Connection
Nintendo Wi-Fi Connection logo.svg
Dades bàsiques
Tipus entitat servei en línia
Història
Fundació 14 novembre 2005

Web Lloc web oficial
Modifica dades a Wikidata

Nintendo Wi-Fi Connection fou el nom de la connexió sense fils gratuïta a Internet que Nintendo oferí als usuaris tant de Nintendo DS com de la consola de sobretaula Wii, i posteriorment per a Nintendo 3DS i per a Wii U per a jugar en videojocs d'aquestes plataformes.

Es tractava d'un servei GameSpy de IGN a través del qual qualsevol persona amb una consola de Nintendo compatible i un punt de connexió a Internet sense fils podia accedir a partides multijugador, bescanvi de dades, descàrregues extra, demos, etc.. El seu ús era totalment gratuït.

Des del 20 de maig de 2014 el servei Nintendo Wi-Fi Connection ja no està operatiu. Això vol dir que els jocs en línia, matchmaking i taules de classificació ja no estan disponibles, així com totes aquelles funcionalitats dels jocs que aprofitaven el servei. Altres serveis en línia com ara l'accés al Canal Botiga Wii, la Botiga Nintendo DSi, i els serveis de vídeo a la carta no se n'han vist afectats.[1]

Com connectar-s'hi?[modifica]

Existeixen diverses maneres per connectar-s'hi, totes elles fàcilment accessibles per a qualsevol jugador:

  • Si el jugador té un encaminador WiFi a casa, podrà emprar-lo també per connectar-se amb Nintendo WiFi Connection.
  • Si el jugador té un encaminador de banda ampla a casa, podrà connectar-se gràcies al Nintendo WiFi USB Connector, que fa un punt d'accés sense fils a partir de qualsevol connexió ADSL amb fils. Per configurar aquest perifèric cal connectar-lo per USB a un ordinador i instal·lar-hi una sèrie de drivers que vénen en el CD que l'acompanya. El Nintendo WiFi USB Connector té un preu aproximat de 39,90€. Les actualitzacions del programari poden descarregar-se de franc des del web oficial de Nintendo WiFi Connection.
  • Es pot accedir a la connexió també mitjançant un hotspot WiFi. Normalment els aeroports, estacions de trens i molts restaurants i cafès compten amb un d'aquests punts a Internet sense fils. Nintendo ha signat, a més, acords amb empreses importants com McDonald's per instal·lar-hi punts d'accés gratuït a Nintendo WiFi Connection als seus establiments, i també amb Telefónica; YA.com a Espanya perquè els seus hotspots i encaminadors sense fils siguin compatibles i no calgui pagar cap quota addicional; i la companyia especialitzada en xarxes sense fils Buffalo Inc. pel desenvolupament dels adaptadors.

Batent rècords[modifica]

Halo 2 d'Xbox era el joc en el que una major quantitat d'usuaris jugaven online (un 18% dels jugadors de Halo 2 empraven el mode en línia), tanmateix i gràcies a la facilitat i gratuïtat de Nintendo WiFi Connection, Mario Kart DS de Nintendo DS es va convertir en només 3 dies en el nou referent del joc en línia. Segons les darreres dades, un 45% dels 112.000 usuaris de Mario Kart DS que hi havia el 24 de novembre del 2005 a Amèrica (52.000 persones aproximadament) ja hi juguen mitjançant internet.

Aquestes dades es refereixen només a Amèrica i encara manquen els d'Europa, Oceania i el Japó.

La gran facilitat que suposa configurar una Nintendo DS per entrar a Nintendo WiFi Connection (només tres passes perfectament explicades i amb total possibilitat de suport tècnic mitjançant el web oficial del servei) ha aconseguit dur el món del joc online a persones que, o bé per no saber preparar la seva consola o perquè ho consideraven massa difícil, mai ho havien provat o ho feien de manera poc regular. Nintendo entra de ple en el mode online batent rècords i aconseguint que el seu primer joc es convertís en el més jugat a través d'Internet d'una videoconsola.

Jocs compatibles[modifica]

A les acaballes del 2005 i durant tot l'any 2006 es va anunciar l'eixida de més de 35 jocs en línia per Nintendo DS que faran un ús gratuït de la nova connexió WiFi de Nintendo. Final Fantasy III; Animal Crossing: Wild World; Metroid Prime; Castelvania; Tony Hawk; Tetris DS; Tenchu DS; Star Fox DS; Winning Eleven; Custom Robo; Mario vs. Donkey Kong; etc. en són només alguns.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]