Obersturmführer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Obersturmführer inicialment era un rang paramilitar del Partit nazi de la Sturmabteilung (SA). Traduït com «Cap superior d'escamot d'assalt », el rang es va crear el 1932 com a resultat d'una expansió de la SA i la necessitat d'una posició addicional al cos d'oficials. Obersturmführer també es va convertir en un rang de la Schutzstaffel (SS).[1]

Un SA-Obersturmführer era típicament un comandant de la companyia júnior a càrrec d'entre cinquanta i cent soldats. Dins de les SS, el rang de Obersturmführer porta a una gamma més àmplia d'ocupacions d'assistent personal, oficial de la Gestapo, supervisor de camp de concentració, i la Waffen-SS, Comandant d'un Escamot. Mentre les SS i SA, el grau de Obersturmführer va ser considerat com l'equivalent d'un Oberleutnant a la Wehrmacht alemanya. El grau era superior a un Untersturmführer «Cap inferior d'escamot d'assalt » dins la SA al Sturmführer SA.[2] El seu superior jeràrquic era el Hauptsturmführer.

Les insígnies d'Obersturmführer van ser tres llavors de plata i una franja platejada, centrada al coll d'uniforme.

Insígnies dins la Waffen-SS

Uns Obersturmführers destacats[modifica]

Bibliografia[modifica]

McNab, Chris. World War II Data Book: The SS 1923-1945 (en anglès). Oxford: Casemate UK, 2010, p. 192. ISBN 978-1906626488. 

Referències[modifica]

  1. McNab, p. 29-30.
  2. McNab, p. 15.