Ona de serra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Ona de serra
Una ona de serra limitada en banda representada en el domini del temps i el domini de la freqüència.
Una ona de serra de banda limitada.[1] es mostra al domini temporal (a dalt) i al domini freqüencial (a baix). La fonamental és a 220 Hz (A₃).
Informació general
Definició general
Camps d'aplicacióElectrònica, sintetitzadors
Domini, codomini i imatge
Domini
Codomini
Característiques bàsiques
ParitatSenar
Periode1
Característiques específiques
Arrel
Sèrie de Fourier
Formes d'ona sinusoide, quadrada, triangular, i de serra.

Una ona de serra és un tipus d'ona no sinusoide. Rep aquest nom perquè la seva forma s'assembla a la de les dents d'una serra.[2] Una ona de serra és que aquesta puja en forma de rampa i després baixa recta. Tanmateix pot tractar-se d'ones en sentit contrari, que baixen en forma de rampa i després pugen rectes. Aquesta última forma és anomenada ona de serra inversa. En els senyals d'àudio, ambdues direccions de l'ona de serra sonen de la mateixa manera.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Kraft, Sebastian; Zölzer, Udo «LP-BLIT: Bandlimited Impulse Train Synthesis of Lowpass-filtered Waveforms» (en parell). Proceedings of the 20th International Conference on Digital Audio Effects (DAFx-17) [Edimburg], 05-09-2017, pàg. 255–259.
  2. Montgomery, Hugh L.; Vaughan, Robert C. Multiplicative number theory I. Classical theory. 97, 2007, p. 536–537 (Cambridge tracts in advanced mathematics). ISBN 0-521-84903-9. 

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ona de serra