Online Encyclopedia of Mass Violence

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de lloc webOnline Encyclopedia of Mass Violence
URL http://www.massviolence.org/
Tipus enciclopèdia en línia
Llançament 2007
Modifica dades a Wikidata

L'Online Encyclopedia of Mass Violence (Enciclopèdia en línia de la violència de masses) o «massviolence.org», és una enciclopèdia en línia en anglès, les contribucions en altres idiomes estan disponibles en la versió original en format PDF,[1] amb l'objectiu de documentar massacres i genocidis ocorreguts en el segle XX o anteriors,[2] per causes polítiques, socials, religioses o culturals.[3][4] El projecte va ser fundat per Jacques Sémelin[5] i el Centre d'etudes et de recherches internationales, l'Institut d'Études Politiques de Paris, el Centre national de la recherche scientifique i el Hamburger Institut für Sozialforschung participen en el projecte.[6] Proporciona un índex cronològic, estudis dels casos, anàlisi de la violència sociopolítica a un país i un glossari dels termes més utilitzats en els genocidis i massacres.[7]

Referències[modifica]

  1. «Are documents available only in English?». Online Encyclopedia of Mass Violence. [Consulta: 16 agost 2015].
  2. Ourdan, Rémy. «Une encyclopédie historique pour recenser les "violences de masse"». Le Monde. SOCIETE EDITRICE DU MONDE. [Consulta: 15 agost 2015].
  3. OEMV. «OEMV». Sciences Po.
  4. Bloxham, Donald. The Oxford Handbook of Genocide Studies. Oxford University Press, 2010, p. 2–3. ISBN 978-0199232116. 
  5. Melson, Robert «Purify and Destroy: The Political Uses of Massacre and Genocide». Holocaust and Genocide Studies, 23, 3, Winter 2009, pàg. 508–510.
  6. Press Release. «Massviolence.org». The Hamburg Institute for Social Research.
  7. «The Project». Online Encyclopedia of Mass Violence. [Consulta: 16 agost 2015].

Enllaços externs[modifica]