Otto Geigenberger

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaOtto Geigenberger

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement6 juny 1881 Modifica el valor a Wikidata
Wasserburg am Inn Modifica el valor a Wikidata
Mort6 juliol 1946 Modifica el valor a Wikidata (65 anys)
Ulm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Dordrecht
Països Baixos Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata

Otto Geigenberger (Wasserburg am Inn, 6 de juny de 1881 - Ulm, 6 de juliol de 1946) va ser un pintor alemany.

Biografia[modifica]

Va ser un dels sis fills de l'escultor Heinrich Geigenberger. De la família, Paul esdevingué escultor, i August caricaturista i il·lustrador conegut. Els bessons Anneliese i Hanns-Otto (fills d'Otto Geigenberger) van néixer el 1914 i posteriorment van estudiar pintura i art gràfic a l’Acadèmia de Munic.

Otto Geigenberger va estudiar a Múnic amb el professor Maximilian Dasio i a la Politècnica (diploma de professor de dibuix). Després d'un breu període d'ensenyament a Oberammergau i Berchtesgaden, es va establir a Munic el 1905 com a professor autònom de pintura i es va casar.

Va viatjar força per estudis: sis mesos a París, un any a Roma, també visites al sud de França, Luxemburg, Bèlgica, Holanda, Àustria i sobretot Itàlia, on cada any pintava aquarel·les de la més variada manera. llocs. Els va treballar al seu estudi en pintures a l'oli, a través de les quals es va donar a conèixer no només a Munic i Alemanya, sinó també internacionalment.

La seva obra ha estat àmpliament exposada tant en exposicions individuals com col·lectives.

Les seves obres són propietat de molts museus nacionals i municipals i de molts col·leccionistes privats dins i fora d'Alemanya.

Geigenberger va rebre l'escassa Medalla Albrecht Dürer, el Premi Roma i el Premi de la Unió d'Artistes Alemanys. Va pertànyer a la Secessió de Munic, a la Secessió de Berlín, a l’Acadèmia Prussiana de les Arts, a l'Associació d'Artistes de Berlín i a partir de 1945 al Neue Gruppe München i al Gremi d'Artistes d'Ulm.[1]

Entre els seus amics artistes més propers es trobaven Joseph Kutter, Anton Kerschbaumer, Julius Sailer, Florian Bosch, Max Liebermann, Bernhard Bleeker, LW Grossmann, Konstantin Garneff, Max Arthur Stremel i Leo Putz. El seu estil va ser un exemple per a molts pintors alemanys. El 1943 va ser condemnat a la prohibició total de tota pintura i venda de les seves obres.[2][3] No obstant això, a l'exposició Deutsche Künstler und die SS ('Artistes alemanys i les SS') l'any 1944 a Breslau es va exposar el seu quadre Hünengrab in der Heide bei Fallingbostel,[4] així com diverses de les seves obres a la posterior exposició del mateix nom. a Salzburg.

Va morir inesperadament després d'una operació a Ulm el 6 de juliol de 1946.

Hi ha carrers que porten el nom d'Otto Geigenberger a Munic i Wasserburg am Inn.

Referències[modifica]

  1. «Deutscher Künstlerbund e.V. - Mitglieder seit 1903», 04-03-2016. [Consulta: 23 febrer 2024].
  2. Jobst Knigge: Die Villa Massimo. 2013, S. 88.
  3. «Binnenwerft — Die Großen Deutsche Kunstausstellungen 1937 – 1944/45». [Consulta: 23 febrer 2024].
  4. "Huns' Grave on the Heath at Fallingbostel"