Partit per Catalunya (1996-2001)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre un partit polític de la Catalunya Nord. Vegeu-ne altres significats a «Partit per Catalunya».
Infotaula d'organitzacióPartit per Catalunya
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticacatalanisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1996
Data de dissolució o abolició2001 Modifica el valor a Wikidata

El Partit per Catalunya fou un partit polític de la Catalunya Nord de caràcter nacionalista creat l'any 1996 arran de l'escissió d'ERC protagonitzada al sud per Àngel Colom i Pilar Rahola que crearen el Partit per la Independència.[1] La major part dels militants de la federació regional de Catalunya del Nord seguiren els passos d'Àngel Colom i crearen aquest nou partit. Entre els dirigents més destacats del PPC hi hagué Jordi Vera, Alexandre Pano i Eric Forcada. El 2001 el Partit per Catalunya deixà d'actuar i s'integrà juntament amb bona part dels militants d'Unitat Catalana al Bloc Català.

Referències[modifica]

  1. Planas, Llorenç. «I si el compromís entre Unitat Catalana i Solidaritat Catalana per la Independència obria un camí nou?». Perpinyà: El Punt Avui, I si el compromís entre Unitat Catalana i Solidaritat Catalana per la Independència obria un camí nou?. [Consulta: 7 novembre 2021].