Piccolo Teatro di Milano

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPiccolo Teatro di Milano
(it) Piccolo Teatro Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusgrup de teatre
escola d'art dramàtic Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1947
UtilitzaPiccolo Teatro Grassi (en) Tradueix
Piccolo Teatro Strehler (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webpiccoloteatro.org Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map
Entrada del Piccolo Teatro di Milano

El Piccolo Teatro di Milano és una companyia de teatre fundada a Milà el 1947 per Paolo Grassi i Giorgio Strehler. La van dirigir junts fins a 1967 i després sol Paolo Grassi fins a 1972. Constituïx la primera organització estable de l'escena italiana, sent el primer teatre folklòric milanès i, alhora, un dels més moderns de la ciutat.

La seva gran tasca ha estat la de ser un teatre d'art per a tots amb un repertori internacional i nacional però mantenint i investigant les arrels pròpies, posant en primer lloc la formació d'un nou actor. La seva alta qualitat estètica i la seva nova organització seran els punts principals d'excel·lència del "Piccolo Teatro" i l'exemple d'una nova manera de fer teatre.

Va estar fortament unit al desenvolupament del teatre polític. L'objectiu era ser un teatre popular i ideològicament oposat al moviment feixista. Van innovar en el repertori i en l'estil d'interpretació. Van fer sis versions diferents d'El criat de dos amos, de Carlo Goldoni, i totes van obtenir gran fama. La primera versió es va estrenar el 1948 i les següents posades en escena s'anaven despullant progressivament fins a acabar sent teatre pur. Va difondre Bertolt Brecht a Itàlia.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Piccolo Teatro di Milano