Pla de la Terma

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaPla de la Terma
TipusPla de muntanya
Localització
Entitat territorial administrativaCastellcir (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 47′ N, 2° 11′ E / 41.78°N,2.18°E / 41.78; 2.18
Dades i xifres
Altitud685 m Modifica el valor a Wikidata
Al NomenclàtorNo hi consta; no apareix en els mapes de l'ICC
El Pla de la Terma respecte del terme de Castellcir

El Pla de la Terma és un pla antigament agrícola a cavall dels termes municipals de Castellcir i Castellterçol, a la comarca del Moianès.

Està situat[1] a l'extrem sud-occidental del terme, a la carena del Serrat de la Bassa Blanca, a l'esquerra del torrent Mal i a la dreta de la Riera de Fontscalents, al sud del Pla de Cavalls. És a llevant de la masia de la Serradora.

Etimologia[modifica]

Aquest pla rep el nom de fita termenal entre Castellcir i Castellterçol que hi ha en aquest lloc.

Referències[modifica]

  1. Cingles de Bertí i de Gallifa [Document cartogràfic] : Gallifa, Vall de S. Miquel, Sots Feréstecs, Sot del Bac, Vall de Neu, Castell Cir, Sauva Negra: mapa topográfico excursionista: topografía procedente del mapa nacional del Instituto Geográfico y Catastral, de otros centros y observaciones directas por el equipo técnico de editorial Alpina / cartografía: A. Bescós; cartografía complementaria y res.tecn. X. Coll. Granollers: Editorial Alpina, 1986. ISBN 84-7011-033-0.

Bibliografia[modifica]

  • RODRÍGUEZ LARA, José Luis. Aproximació a la Toponímia del Moianès. Barcelona: Rafael Dalmau, Editor, 2009. (Col·lecció "Camí Ral", núm. 30). ISBN 978-84-232-0735-0.

Enllaços externs[modifica]