Plagscan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plagscan
Modifica el valor a Wikidata

Tipusprogramari Modifica el valor a Wikidata
Classificació a Alexa37.996 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webplagscan.com Modifica el valor a Wikidata

PlagScan és un programari de detecció de plagi, utilitzat principalment per institucions acadèmiques. El programari va ser llançat en 2009 per Markus Goldbach i Johannes Knabe. Pel 2018, PlagScan servia a més de 1.500.000 usuaris particulars i a més de 1.500 organitzacions a tot el món, entre ells, la Universitat de Zürich, Universitat de Jordània, Universitat Auburn i el Ministeri d'Educació (Àustria).

PlagScan Compara submissions amb documents de la web, editorials i arxius interns. Anualment, PlagScan comprova molts milions de documents per trobar-hi algun tipus de plagi.

Funcionalitat[modifica]

PlagScan s'ofereix com a programari de tipus servei (SaaS) i com a solució local (on-premise). Els usuaris poden registrar-se com un usuari particular o com una organització. En registrar-se per primera vegada, els usuaris individuals reben crèdits de prova gratuïts i poden comprar crèdits addicionals per a futures verificacions després de la finalització d'una prova satisfactòria.

Els usuaris d'organitzacions verifiquen l'adreça de l'organització abans d'utilitzar el programari. Es pot sol·licitar un pressupost immediatament en el lloc web. Les organitzacions poden escollir d'una varietat d'opcions i crear múltiples grups i administradors, per exemple, per dividir departaments diferents dins d'una institució.

Després d'escanejar una submissió de verificació de plagi, PlagScan proporciona las usuaris un informe detallat que indica plagi potencial i llistes de fonts compatibles.

L'Informe de Plagi[modifica]

- L'informe PlagScan es pot veure en línia amb l'informe interactiu. Per a una visió general completa de les coincidències i fonts, l'informe PlagScan es pot llegir com una llista. Per a connexions lentes, l'informe també està disponible en format text.

- L'informe de plagi de PlagScan està disponible per descarregar en format PDF o Word. Tots dos formats contenen les fonts visualitzades en l'informe del navegador interactiu.

- Els usuaris poden comparar els seus documents amb els anteriors. A més a més, PlagScan compta amb una base de dades interna, la Preventeca de Plagi de PlagScan (PPP): Aquest arxiu col·lectiu és una base de dades de documents enviats a PlagScan per altres institucions.

- El PlagLevel és una estimació de quant contingut dins d'un document és plagiat. Per indicar si un document requereix una recerca en profunditat, PlagScan calcula el percentatge de contingut duplicat.

- La funció de ressaltat s'ofereix en els colors vermell, blau i verd per il·lustrar possibles plagis, parafrasejats i cites.

- Les coincidències ressaltades es llisten amb referència al llibre de comandes. En fer clic en el nombre d'una font en particular, es pot veure la coincidència més llarga amb aquesta font, que després es marcarà en groc.

- La ubicació de les fonts coincidents es pot trobar en la llista de fonts. La categoria indica si la font és una coincidència de la web o d'altres bases de dades. Seguint l'enllaç a la font, les coincidències es poden veure directament en el text font.

- La funció de llista blanca s'ofereix per ignorar certs llocs web o fonts en la comprovació de plagi. Simplement introduint les URLs dels llocs web, URLs+ per a dominis sencers o les frases específiques a excloure, a l'àrea d'administració, no seran considerades en la propera verificació de documents.

El Mercat Acadèmic[modifica]

Amb una presència dominant a Alemanya, Àustria i Suïssa, PlagScan serveix a escoles i universitats de tot el món. El programari té com a objectiu ajudar a les institucions acadèmiques a augmentar la consciència dels estudiants cap al plagi i a la integritat acadèmica.

El Mercat Empresarial[modifica]

PlagScan també ofereix els seus serveis al mercat comercial i editors. Els usuaris empresarials emplean el programari per millorar els rànquings SEU o assegurar l'ús apropiat de material protegit.[1] El seu objectiu principal és garantir un contingut únic i la seva protecció. Els clients comercials més comuns són editors, periodistes, agències de publicitat i bufets d'advocats.

Privadesa i Seguretat de Dades[modifica]

PlagScan segueix al Reglament General de Protecció de Dades (RGDP o també coneguda com a GDPR) particularment seguint la normativa Bundesdatenschutzgesetz (BDSG), sobre seguretat de dades i controls de copyright. Cada usuari té una varietat d'opcions pel que fa a les seves dades i configuracions de submissió, per exemple, per poder mantenir, eliminar o incloure submissions en un fitxer intern. D'acord amb les lleis europees de seguretat de dades i privadesa.[2]

Tecnologia[modifica]

L'algorisme de dos passos de PlagScan va ser desenvolupat el 2008 i compara els enviaments amb milions de fonts web i arxius interns en els que els usuaris poden participar opcionalment. El programari reconeix el plagi tan aviat com almenys tres paraules consecutives coincideixen amb una font diferent.

PlagScan va crear una eina d'indexació basada en el Solr d'Apache i utilitza l'índex de cerca de Microsoft Bing per a documents de la web.

El programari pot ser integrat a Sistemes de Gestió d'aprenentatge com Moodle, Tela, Schoology, etc.. a través d'una integració API i LTI.[3]

Notes de premsa[modifica]

El blog de plagi plagiarismtoday.com va classificar el programa PlagScan com el millor programari de detecció de plagi del mercat el 2011.[4]

TOPten reviews va classificar a PlagScan com el millor programari anti-plagi el 2013.[5]

PlagScan va participar en "Captivate", un programa d'acceleració de tres mesos de l'Accelerador Alemany en 2014, que promou l'entrada de noves empreses alemanyes de tecnologia al mercat nord-americà.[6]

PlagScan va ser classificat com una de les millors tecnologies d'informació i comunicació en la European Venture Summit de 2014.[7]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Startup Blog: What Basics You Should Know». Business 2 Community.
  2. «Data Policy and Terms of Service | PlagScan» (en anglès). [Consulta: 27 setembre 2018].
  3. «PlagScan» (en anglès). ProgrammableWeb, Tue, 2012-06-26 10:42. Arxivat de l'original el 2018-09-15 [Consulta: 16 setembre 2018].
  4. «PlagScan Review: Solid Plagiarism Detection - Plagiarism Today» (en anglès). Plagiarism Today, 06-09-2011.
  5. [enllaç sense format] http://plagiarism-checker-review.toptenreviews.com/plagscan-review.html Arxivat 2016-07-06 a Wayback Machine.
  6. [enllaç sense format] http://germanaccelerator.com/german-accelerator-startups-captivate-audience-in-silicon-valley-and-graduate-from-three-month-mentoring-program/ Arxivat 2015-11-21 a Wayback Machine.
  7. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2016-05-30. [Consulta: 16 setembre 2018].