Plantilla:Article de transport de la setmana 1

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Peatge de congestió de Londres (en anglès London Congestion Charge) és una taxa que s'aplica a determinats conductors de vehicles motoritzats que circulen per la zona central de Londres, zona designada com Zona de Tarifa de Congestió ( en anglès Congestion Charge Zone, CCZ). Els principals objectius de la taxa són reduir la congestió de trànsit i aconseguir fons per invertir en el sistema de transport públic de Londres.

El 17 de febrer de 2003 la zona de Tarifa de Congestió començà a funcionar a parts de Londres Central i s'estengué per l'Oest de Londres el 19 de febrer de 2007. No és el primer sistema d'aquest tipus al Regne Unit, però sí el més gran quan es va introduir, i es manté com una de les zones de peatge d'aquest tipus més grans del món. El pagament és de 8 lliures per dia, tant a l'entrar com per circular per aquesta àrea de 7 del matí a 7 de la tarda.

L'organització responsable de gestionar el peatge és Transport for London; i Capita Group l'opera sota contracte. El sistema funciona mitjançant bases automàtiques utilitzant CCTV i recognició automàtica del número de matrícula.