Postosuchus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPostosuchus Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Longitud5 m Modifica el valor a Wikidata
Alçada1,2 m Modifica el valor a Wikidata
Pes300 kg Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseReptilia
OrdreRauisuchia
FamíliaRauisuchidae
GènerePostosuchus Modifica el valor a Wikidata
Chatterjee, 1985
Nomenclatura
EpònimPost Modifica el valor a Wikidata
Espècies
  • P. alisonae
  • P. kirkpatricki
Distribució

Modifica el valor a Wikidata
Mida

Postosuchus va ser un arcosaure basal que va viure en el que avui és Nord-amèrica cap al final del període Triàsic (fa 220 milions d'anys fins fa 205 milions d'anys). Era un carnívor corredor que caçava cinodonts i altres preses més petites que ell mateix. El seu nom significa ‘cocodril de Post’ i ve de la pedrera de Post a Texas, on se n'han trobat molts fòssils.

Era un reptil quadrúpede amb un crani ample i una llarga cua. Feia uns sis metres de llargada, dos metres d'alçada i s'aguantava per mitjà de potes columnars (un tret força estrany en els rèptils). Feia servir el seu morro semblant al d'un cocodril, ple de grans dents amb forma de punyal, per matar les seves preses. També tenia trets defensius en forma de fileres de plaques protectores que cobrien la seva esquena.

En documentals[modifica]

Postosuchus apareix al primer programa de la sèrie de la BBC Caminant entre Dinosaures (Walking with Dinosaurs), on es va emprar animació per ordinador per recrear bèsties extintes del Mesozoic. En aquest episodi, apareix com el més gran predador, caçant Placerias, una espècie de grans dicynodonts. Un Postosuchus femella que apareix a la sèrie rep una ferida mortal mentre caça, perd el seu territori davant un altre Postosuchus i finalment és morta pels Coelophysis, massa dèbil per defensar-se.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Postosuchus