Pou Vell (Ribera d'Ondara)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Pou Vell
Imatge
Dades
TipusPou Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud546 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Antolí i Vilanova (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 38′ 00″ N, 1° 20′ 23″ E / 41.633236°N,1.339772°E / 41.633236; 1.339772
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC33172 Modifica el valor a Wikidata

Pou Vell és una obra al terme municipal de Ribera d'Ondara (Segarra) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Construcció aïllada situada dins d'un conreu cerealístic, vora la carretera d'accés al nucli urbà de Sant Antolí i Vilanova per l'antiga N II en direcció a Cervera. Aquest pou és de planta rodona però d'estructura exterior amb tendència en forma rectangular, i que presenta, a la façana principal, una petita obertura inferior tancada amb una porta de ferro i per sobre d'aquest, una fornícula sense cap imatge. Un ràfec de llosa ressegueix tot el perímetre extern del mur i per sobre se situa una coberta de cúpula obrada amb pedra seca. Els murs d'aquest pou estan realitzats amb pedres irregulars, lligades amb fang i falcades amb petits fragments de pedra desbastada, amb tot, tot el contorn de la seva porta de ferro es presenta arrebossat amb ciment.[1]

Notes[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pou Vell
  1. «Pou Vell». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r setembre 2015].