Premi Comstock de Física

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentPremi Comstock de Física
Tipuspremi científic Modifica el valor a Wikidata
Vigència1913 Modifica el valor a Wikidata - 
EstatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Conferit perAcadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units Modifica el valor a Wikidata
Guanyador

El Premi Comstock de Física és atorgat per l'Acadèmia Nacional de Ciències "pel seu recent descobriment innovador o investigació en electricitat, magnetisme o energia radiant, àmpliament interpretada."[1]

Els guardonats han de ser residents d'Amèrica del Nord. Nomenat després de Cyrus B. Comstock, s'ha atorgat cada cinc anys des de 1913.

Llista dels guanyadors del Premi Comstock[modifica]

Any Destinatari Citació
2014 Deborah S. Jin Per demostrar la degeneració quàntica i la formació d'un condensat molecular de Bose-Einstein en gasos atòmics fermiònics ultrafreds i per a treballs pioners en química quàntica molecular polar.
2009 Charles L. Bennett Pel seu mapatge de la radiació còsmica de fons i la determinació de l'edat de l'univers, el contingut de massa-energia, la geometria, la taxa d'expansió, i l'època de reionització amb una precisió sense precedents.
2004 John N. Bahcall Per les seves nombroses aportacions a l'astrofísica, especialment el seu treball definitiu sobre models solars i el seu paper crucial en la identificació i resolució del problema del neutrí solar..
1999 John Clarke Per les seves principals contribucions al desenvolupament de dispositius superconductors d'interferència quàntica (SQUIDS) i el seu ús per a medicions científiques, especialment relacionades amb l'electricitat, el magnetisme i les ones electromagnètiques.
1993 E. L. Hahn (Compartit) Per les seves contribucions fonamentals al desenvolupament i l'aplicació de la ressonància magnètica en la matèria condensada, inclosa la primera prova experimental de correlacions d'aparellament en superconductors i estudis fonamentals en ciència de superfícies i catàlisi.
1993 Charles P. Slichter

(Compartit)

Per les seves contribucions seminals al desenvolupament i aplicació de ressonància magnètica en assumpte condensat, incloent la primera prova experimental de pairing correlacions en superconductors i estudis fonamentals dins ciència de superfície i catàlisi.
1988 Paul C. W. Chu i Maw-Kuen Wu Per al descobriment de la superconductivitat en òxid d'itri i bari de coure i compostos similars per sobre del punt d'ebullició del nitrogen, un gran avenç científic i tecnològic
1983 Theodor W. Hänsch i Peter P. Sorokin
1978 Raymond Davis, Jr.
1973 Robert H. Dicke
1968 Leon N Cooper i J. Robert Schrieffer
1963 C. S. Wu
1958 Charles H. Townes
1953 William Shockley Per les seves investigacions pioneres i l'exposició de propietats elèctriques i magnètiques de materials sòlids; en particular per les seves investigacions en la conducció d'electricitat per electrons i forats en semiconductors.
1948 Merle A.Tuve Pel seu treball pioner en l'atmosfera superior i el seu desenvolupament del mètode d'estudi del pols elèctric; pel seu treball pioner en la física nuclear utilitzant el generador electroestàtic; i per al seu desenvolupament del fusible de proximitat.
1943 Donald W. Kerst Pel seu treball pioner en relació amb el desenvolupament del betatron i els resultats que va obtenir amb aquesta nova i poderosa eina científica
1938 Ernest O. Lawrence
1933 Percy W. Bridgman Per les seves investigacions que condueixen a una més gran comprensió de la constitució elèctrica de la matèria.
1928 Clinton J. Davisson En reconeixement al seu treball experimental que demostra que, sota certes condicions, els electrons es comporten com es podria esperar que els trens d'ones es comportin.
1923 William Duane
1918 Samuel Jackson Barnett
1913 Robert A. Millikan

Referències[modifica]

  1. «Comstock Prize in Physics». NAS. [Consulta: 10 març 2017].