Premi d'assaig Ricard Torrents Bertrana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentPremi d'assaig Ricard Torrents Bertrana
Imatge
Retrat Ricard Torrents i Bertrana (fotografia del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre de la UVic-UCC)
Tipuspremi literari Modifica el valor a Wikidata
EpònimRicard Torrents i Bertrana Modifica el valor a Wikidata
Interval de temps2021 Modifica el valor a Wikidata - 
Gènereassaig Modifica el valor a Wikidata
Conferit perEumo Editorial i Universitat de Vic Modifica el valor a Wikidata

El Premi d'assaig Ricard Torrents Bertrana és un premi d'assaig en català convocat per la Universitat de Vic i l'editorial Eumo. Fou creat el 2021 per promoure la redacció i la difusió d’aquest gènere en llengua catalana.. Hi poden optar obres d'assaig inèdites que tractin sobre qüestions relacionades amb les humanitats, les ciències, l'educació i la universitat. Té una dotació de 5.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora per Eumo Editorial.

El premi porta el nom de l’assagista, traductor i crític literari Ricard Torrents i Bertrana que fou impulsor i primer rector de la universitat de Vic, a més de fundador d’Eumo Editorial[1][2] i se suma a les iniciatives que ell va liderar des de la consciència cultural i la militància cívica.

Obres guanyadores[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Premi d’Assaig Ricard Torrents Bertrana». Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. [Consulta: 24 gener 2024].
  2. «Neix el Premi d’Assaig Ricard Torrents dotat amb 5.000 euros impulsat per la UVic-UCC i Eumo Editorial». El Punt Avui, 08-07-2020. [Consulta: 24 gener 2024].
  3. «“Sí, hi ha assaig en català”». , 11-06-2021 [Consulta: 9 juny 2022].
  4. «Jordi Julià guanya el premi d’assaig Ricard Torrents Bertrana amb ‘L’Odissea de Mercè Rodoreda’». Vilaweb, 08-06-2022 [Consulta: 9 juny 2022].
  5. «Montserrat Bacardí guanya el III Premi d’Assaig Ricard Torrents Bertrana amb una biografia sobre Teresa Pàmies». Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. [Consulta: 24 gener 2024].