Vés al contingut

Procession à Séville III

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaProcession à Séville III
Fitxa
DireccióLouis Lumière Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança i Espanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena1898 Modifica el valor a Wikidata
Durada1 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt1741567 Filmaffinity: 964833 Modifica els identificadors a Wikidata

Procession à Séville III és un curtmetratge de no ficció creat per Auguste i Louis Lumière entre 1898 i 1899.[1] [2] Els germans Lumière van utilitzar un cinematògraf per filmar aquesta pel·lícula a Sevilla.[3]

Argument

[modifica]

Procession à Séville III representa la celebració tradicional espanyola de la Setmana Santa, retratant l'Espanya del segle xix. Aquest enregistrament inclou una tradicional cercavila i corrides de toros a Espanya, que representa com es celebrava aquesta festa en aquella època.[2] Al principi, el curtmetratge mostra la Cercavila de la Processó des del Cristo de los Dolorrs. Aquesta celebració té lloc durant la Setmana Santa a Sevilla que se celebra una setmana abans de Setmana Santa. Inclou carros decorats que són arrossegats pels carrers de la ciutat per Portadors. Els Penitentes, vestits amb túniques i capa, desfilen junts en la processó juntament amb els carros i altres persones amb indumentària tradicional i formal[4] Durant la celebració taurina, el banderillero amenitza el bou i juga amb ell, mentrestant un Picador (llancer) entra a l'espectacle. El Picador va a cavall i aconsegueix apunyalar el bou. El curtmetratge mostra el procés de la tauromàquia i com cada participant juga el seu paper concret, així com la tradicional cercavila.[5]

Producció i desenvolupament

[modifica]

Producció

[modifica]

Per crear el curtmetratge, els germans Lumière van utilitzar un cinematògraf, un nou aparell de projecció que es començava a utilitzar en aquell moment.[5] Els germans van enviar diferents equipaments per tot el món. per filmar diverses escenes i imatges. Dos dels principals llocs de rodatge van ser França i Espanya.[5] Aquest curt no ficció va suposar la primera vegada que algú rodava la Setmana Santa espanyola.[6]

Distribució i recepció

[modifica]

Les primeres 1.000 còpies d'aquesta pel·lícula van ser distribuïdes per Auguste i Louis Lumière. Procession à Séville III es va trobar més tard en una bobina de 16 mm i un videocasset, juntament amb altres 46 pel·lícules de Lumière.[7] Després d'això, la Biblioteca del Congrés dels Estats Units així com la Biblioteca Digital Mundial, aquesta última creada per la UNESCO per tal de distribuir continguts culturals i acadèmics,[8] va distribuir el vídeo en format digital a través d'Internet.[4][9]

Referències

[modifica]
  1. El País «Los incunables que España perdió». El País. El País. PRISA, 26-04-2009 [Consulta: 3 novembre 2016].
  2. 2,0 2,1 «Video de la Hermandad de la Estrella con su Centuria y Escenas de Corridas de Toros». Arte Sacro. [Consulta: 3 novembre 2016].
  3. Pablos Pons, Juan «Sevilla, ciudad de cine». Encadenados, 86, Rashomon, 21-10-2014, pàg. 17 [Consulta: 1r novembre 2016].
  4. 4,0 4,1 Société Anonyme des Plaques et Papiers Photographiques Antoine Lumière, Société Lumière «Descargas Procesión en Sevilla y escenas de corridas de toros». World Digital Library, 1, 1, 12-02-2016, pàg. 2 [Consulta: 3 novembre 2016].
  5. 5,0 5,1 5,2 «Sevilla, vista por los hermanos Lumière». El Correo. [Consulta: 3 novembre 2016].
  6. «Hermanos Lumière, padres del cine moderno, pioneros en grabar Semana Santa de Sevilla». EWTN Noticias. [Consulta: 3 novembre 2016].
  7. La Société Lumière. «Procession at Séville and bullfighting scenes». Online Computer Library Center. [Consulta: 1r novembre 2016].
  8. Joly Digita «La Unesco rescata la Sevilla de los Lumière». Diario de Sevilla. Joly Digita. Diario de Sevilla, 10-03-2010 [Consulta: 1r novembre 2016].
  9. «Procession at Séville and bullfighting scenes». Library of Congress. [Consulta: 1r novembre 2016].

Enllaços externs

[modifica]