Professor Columbus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaProfessor Columbus

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióRainer Erler Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióRob Houwer Modifica el valor a Wikidata
GuióGuido Baumann i Rainer Erler Modifica el valor a Wikidata
MúsicaEugen Thomass Modifica el valor a Wikidata
FotografiaFred Tammes Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenPaïsos Baixos i Alemanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena23 maig 1968 Modifica el valor a Wikidata
Durada93 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalneerlandès
alemany Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0063463 Letterboxd: professor-columbus Allmovie: v140532 TMDB.org: 377208 Modifica el valor a Wikidata

Professor Columbus és una pel·lícula alemanya del 1968 dirigida per Rainer Erler i protagonitzada per Rudolf Platte en el paper principal.

Sinopsi[modifica]

El bibliotecari Reinhold Colbus ha heretat un paquet d'accions i rebrà 12.000 marcs alemanys per la seva venda, per la qual cosa l'antic amant de les balenes compra un vaixell balener que es troba ancorat a Holanda. Amb ell, planeja navegar a l'Antàrtida fins al recinte de les balenes. Colbus abandona la seva feina i la seva antiga vida i realitzar aquest somni esbogerrant. Vol anomenar el vaixell "Walburga VII". Quan arriba a Amsterdam, Colbus s'adona que el seu “vaixell de somnis” s'assembla més a una barcassa rovellada i raquítica.

En aquest lloc també s'han establert diversos hippies holandesos i han construït el seu propi paradís de pedra. El consum de haixix, les misses negres, la disbauxa i intercanvi de rols sexuals entre homes i dones determinen la vida quotidiana dels hippies flower-power. Però Colbus no se n'horroritza, sinó que es veurà infectat per l'actitud embriagadora dels seus companys. Junts Colbus i els hippies volen fer que el lloc sigui digne. Finalment, Colbus es converteix en “Prof. Columbus ”, un somiador en un viatge de descobriment. Tot i que la policia holandesa va posar fi al pantà de la droga, el vell per fi pot fer realitat el seu somni i salpar amb el seu vaixell. Finalment, a la costa, toca terra un altre cop i balla lliurement a la sorra.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

Professor Columbus fou rodada a finals de 1967 a la República Federal Alemanya i als Països Baixos. La pel·lícula fou aprovada per la FSK el 20 de maig de 1968 i es va estrenar el 23 de maig de 1968.

Crítiques[modifica]

« El director de televisió Rainer Erler, de 35 anys, havia debutat al cinema amb una comèdia de guerra decidida ("Fast ein Held"); a seva segona pel·lícula és una comèdia estàndard de Biedermann. »
Der Spiegel, n. 25 del 17 de juny de 1968
« Una història d'abandonament en l'esperit dels problemàtics anys seixanta, tallada violentament a la longitud d'un llargmetratge, amb alguns enfocaments satírics. »
Lexikon des internationalen Films[1]
« El jove cineasta alemany que ofereix tot el que el cinema del Papa ja tenia: manca d'imaginació, incompletesa i avorriment. »
Evangelischer Filmbeobachter[2]

Referències[modifica]

  1. Professor Columbus a Lexikon des internationalen Films
  2. Evangelischer Presseverband München, Kritik Nr. 252/1968