Projecte Chatter

El Projecte Chatter fou un projecte secret de la Marina dels Estats Units que es començà a dur a terme la tardor de l'any 1947, el qual s'enfocava en la investigació i posteriorment la prova de droges usades en interrogació i captació d'agents secrets. Aquest programa comptava amb experiments tant a animals com a humans. El Projecte Chatter fou cancel·lat poc després de la fi de la Guerra de Corea l'any 1953.

Desenvolupament[modifica]

El Projecte Chatter fou deixat a mans de control del doctor Charles Savage,[1][2] del Centre Mèdic Militar Nacional Walter Reed, a Bethesda, Maryland, des de l'any 1947 al 1953.

El Projecte Chatter es destinava a la identificació de productes naturals o bé sintètics que foren capaços d'ajudar en un interrogatori. El Projecte també s'enfocava (tot i que no completament) en les proves de l'ús d'Anabasis aphylla (un alcaloide), d'Escopolamina i de Mescalina.

Es suggereix que el Projecte Chatter fou cancel·lat l'any 1953 pels seus pocs èxits i a l'èxit d'altres programes de control mental de la CIA.[3][4][5][6][7]

Referències[modifica]

  1. Acid Dreams - The CIA, LSD, and the Sixties Rebellion, by Martin A. Lee and Bruce Shlain
  2. FOIA Documents from the Department of the Navy; (Entregado en 2002) Project Chatter - U.S. Navy Human Drug Test Program, The Black Vault
  3. Estabrooks, G.H. Hypnosis comes of age. Science Digest, 44-50, April 1971
  4. Gillmor, D. I Swear By Apollo. Dr. Ewen Cameron and the CIA-Brainwashing Experiments. Montreal: Eden press, 1987.
  5. Scheflin, A.W., & Opton, E.M. The Mind manipulators. New York: Paddington Press, 1978.
  6. Thomas, G. Journey into Madness. The Secret Story of Secret CIA Mind Control and Medical Abuse. New York: Bantam, 1989 (paperback 1990).
  7. Weinstein, H. Psychiatry and the CIA: Victims of Mind Control. Washington, DC: American Psychiatric Press, 1990.