Protecció de còpia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Logo Copy Control d'IFPI

La protecció de còpia, també coneguda com a prevenció de còpia,[1] és una mesura tècnica dissenyada per prevenir la duplicació d'informació. La protecció de còpia és sovint tema de debat i una banda defensa que amb aquest sistema de protecció es pot estar violant el dret de còpia dels usuaris: per exemple, el dret a fer còpies de seguretat d'una cinta de vídeo que l'usuari ha comprat de manera legal, el dret a instal·lar el programari en diversos ordinadors, o el dret a pujar la música a reproductors d'àudio digital per facilitar-ne l'accés i escoltar-la.

Mètodes anticòpia[modifica]

Els mètodes anticòpia s'utilitzen per protegir el contingut d'un cert suport com pot ser un CD, DVD, etc. de la duplicació.[2] Alguns d'aquests mètodes són:[3][4]

Cap mètode anticopia és 100% efectiu, però evita que els usuaris inexperts puguin copiar-ne el contingut. En alguns països les lleis permeten tenir una còpia de seguretat, però aquests mètodes dificulten aquesta possibilitat.

Tipus[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Boorstin, Julia «Piracy Rules the Web, Dominating 23.8% of Internet Traffic». , January 31, 2011 [Consulta: 28 maig 2013].
  2. Thomas Obnigene, DVD Glossary, filmfodder.com 2007. Retrieved July 19, 2007.
  3. «Bohemia Interactive Details Unique Anti-Piracy Methods». GamePolitics.
  4. «Afterdawn.com». Afterdawn.com, 09-09-2009. [Consulta: 6 desembre 2010].

Enllaços externs[modifica]