Vés al contingut

Prova de rendiment

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Una cientista prepara una pila de combustible per a una prova de rendiment.

Proves de rendiment cobreixen una àmplia gamma d'avaluacions d'enginyeria o funcionals, on un material, producte, sistema o persona no és especificat per especificacions detallades de materials o components: més aviat, l'èmfasi és sobre les característiques finals de rendiment mesurables.[1] La prova pot ser un procediment qualitatiu o quantitatiu.

Proves de rendiment es poden referir a l'avaluació del rendiment d'un examinand humà. Per exemple, un examen pràctic de conduir és una prova de rendiment de si una persona és capaç de realitzar les funcions d'un conductor competent d'un automòbil.

En la indústria informàtica, programari de prova de rendiment s'utilitza per determinar la velocitat o l'eficàcia d'un ordinador, xarxa, programa o dispositiu.[2] Aquest procés pot incloure proves quantitatives fetes en un laboratori, com la mesura del temps de resposta o el nombre d'MIPS (milions d'instruccions per segon) en què funciona un sistema. També es poden avaluar atributs qualitatius com fiabilitat, escalabilitat i interoperabilitat. Les proves de rendiment es fan sovint conjuntament amb proves d'estrès.[1]

Exemples[modifica]

i molts altres.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Performance Testing Guidance for Web» (en anglès). Microsoft, 2007. [Consulta: 1r febrer 2011].
  2. «Performance testing» (en anglès). Usability Net. [Consulta: 1r juny 2011].

Enllaços externs[modifica]