Quito Fest

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Festival Internacional de Música Independent QuitoFest (EQUADOR)

HISTORIA

El primer QuitoFest es va realitzar el desembre del 2003, a partir de la iniciativa de diversos músics i gent involucrada amb la tasca musical independent per oferir a la ciutat una possibilitat diferent d'entreteniment durant les celebracions de les festes de Quito.

Aquesta va significar un primer pas molt important que va permetre a tot el col. lectiu juvenil alternatiu de la capital i el país pensar en un festival musical gratuït i massiu propi, tal com ja ha vingut passant en diverses grans ciutats del continent americà.

Eventualment el concepte del festival va començar a expandir-se, entenent que el potencial acumulat al voltant de les formes culturals joves no tradicionals va més enllà de la música i que aquesta pot ser el catalitzador ideal per connectar a la joventut amb diferents temes d'interès social i del seu entorn.

Juntando esforços amb diferents organitzacions i entitats que es sintonitzen amb aquesta idea, QuitoFest comença a créixer: el 2004, el festival presenta per primera vegada actes internacionals, el 2005 es muda al Parc Itchimbia i el 2007, es converteix en un festival de 3 dies. El públic també s'ha identificat massivament amb aquest esforç i cada vegada més, havent explicat el 2003 amb una assistència de 3.000 persones, i augmentant àmpliament cada any, i va arribar a 80.000 assistents en tres dies de festival per al 2008.


Després de 7 anys, el L'EQUADOR ja compta amb un Festival Internacional de Música Independent, en un constant procés de creixement i reconeixement a nivell continental. Amb la participació de 52 bandes nacionals i 27 actes internacionals, s'ha creat un espai de qualitat on aquelles bandes que més han treballat i s'han destacat en el mitjà musical nacional poden exposar el seu art massivament i compartir escenari amb alguns dels més grans noms a nivell internacional. QUITO, la capital de l'Equador, és una de les metròpolis més importants de Llatinoamèrica, i QUITOFEST és el seu festival.

Font: www.quitofest.com