Römpp Lexicon Chemie

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreRömpp Lexicon Chemie

Modifica el valor a Wikidata
Tipusobra de referència Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènereenciclopèdia Modifica el valor a Wikidata
Altres
Lloc webroempp.thieme.de… Modifica el valor a Wikidata

El Römpp Lexicon Chemie (o lèxic de química de Römpp,en alemany) és una enciclopèdia química d'Alemanya. Iniciada pel professor de química Hermann Römpp el 1947, ha evolucionat fins a convertir-se en l'enciclopèdia química líder en llengua alemanya. El lèxic de química de Römpp conté unes 64.000 entrades i 215.000 enllaços.[1]

Història[modifica]

Després de les cinc primeres edicions de Hermann Römpp, de:Erhard Ühlein es va fer càrrec de l'editorial l'any 1964. Va morir poc després de publicar la 6a edició. La 7a i la 8a edició van ser editades per Otto-Albrecht Neumüller.

El 1988, el lèxic de química de Römpp va ser transferit a Thieme Medical Publishers, amb l'editorial a càrrec d'un equip d'autors. La 9a edició i la 10a edició, les dues darreres edicions impreses, es van publicar el 1992 i el 1999, respectivament.

Des de 2002 el Römpp es publica en línia com a enciclopèdia web.[2]

Spin-offs[modifica]

L'equip editorial ha creat diverses derivacions, com ara l' Enciclopèdia Römpp Natural Products (2000) i volums sobre biotecnologia i genètica, medi ambient, química alimentària i pintura i vernís.

Referències[modifica]

  1. Der RÖMPP Römpp Lexicon Chemie
  2. Die Historie des RÖMPP Römpp Lexicon Chemie

Enllaços externs[modifica]