R/dataisbeautiful

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webR/dataisbeautiful
URLhttps://www.reddit.com/r/dataisbeautiful/ Modifica el valor a Wikidata
Tipussubreddit Modifica el valor a Wikidata
Temavisualització de dades Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Llançament14 febrer 2012 Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): dataisbeautiful Modifica el valor a Wikidata
Mapa de calor mundial de temperatures globals mitjanes, per mes i any. Publicat originalment a r/dataisbeautiful

r/dataisbeautiful, també conegut com Data Is Beautiful, és un subredit dedicat a treballs de visualització de dades estèticament agradables.[1][2][3] Es va crear el 2012, i el gener de 2020 tenia més de 14 milions de membres.[4]

El subredit r/dataisbeautiful requereix que els usuaris presentin visualitzacions que estiguin acreditades clarament tant la persona que ha creat la visualització com la font de les dades en què es basa. Si algú envia una visualització que ha creat ell mateix, les regles obliguen a posar "[OC]" al títol de l'enviament i a identificar la font de dades i l'eina de programari que han utilitzat per crear-la.[5]

Un article de VentureBeat del 2014 assenyalava que r/dataisbeautiful "... té com a objectiu recopilar el millor del web en un recull diari de magnífiques visualitzacions de dades". L'article també afirmava que el subredit ha "descobert les millors maneres de visualitzar històries que provoquen pensaments i actualitats".[3] El novembre de 2019, la decisió dels moderadors de r/dataisbeautiful de prohibir temporalment els gràfics de gràfics de barres animats que mostren la posició relativa de les entitats en una llista al llarg del temps (les anomenades curses de diagrames de barres) va rebre l’atenció de The Next Web.[6] El gener de 2020, Eleanor Peake va assenyalar que, atès que el subredit havia rebut tants enviaments per part dels usuaris de Tinder que representaven les seves experiències a l’aplicació, un usuari de Reddit va configurar un subredit separat per complet dedicat a les visualitzacions de dades relacionades amb Tinder.[4] El National Post[7] i Vice han informat de publicacions individuals rellevants d'aquest subredit.[8]

Referències[modifica]

  1. Nield, David «21 Sneakily Useful Subreddits That You Might Not Have Heard About» (en anglès). Gizmodo Australia, 03-09-2019.
  2. Kopf, Dan «The five most popular charts of 2017, according to Reddit» (en anglès). Quartz, 28-12-2017.
  3. 3,0 3,1 Ferenstein, Gregory «Data Is Beautiful is a hidden gem for gorgeous data visualizations» (en anglès). VentureBeat, 09-08-2014.
  4. 4,0 4,1 Peake, Eleanor. «How she ghosted me: the men being radicalised by Tinder data» (en anglès). New Statesman, 10-01-2020. [Consulta: 7 març 2020].
  5. Campbell, Mary Pat «The Where of Data Visualization». Society of Actuaries, November 2016.
  6. Mix «Reddit's DataIsBeautiful is sick of bar chart races — so it's banning them» (en anglès americà). The Next Web, 28-11-2019.
  7. «A Reddit user posted a graph of her heart rate during sex and was accused of faking her orgasm» (en anglès). National Post, 12-08-2015.
  8. Rogers, Kaleigh «This Word Appears in More Reddit Post Titles Than Any Other» (en anglès). Vice, 09-11-2018.

Enllaços externs[modifica]